Haber: Dilek Ayvalı

Dün gazetemize bir açıklama yaparak aday adaylığı yarışına, CHP’nin Tire’deki belediye başkanı olduğu için girmeyeceğini söyleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ifadelerine,  CHP Tire Belediye Başkan Aday Adaylarından yanıt gecikmedi.

Ali Doğu, “BURASI ER MEYDANI, ELBETTE YARIŞ OLACAK”

Tayfur Çiçek’in, ‘Aday adaylığı yarışına girmem’ sözlerine karşılık CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Ali Doğu, “Bu bir yarış herkes girecek. Kimse ayrıştırılamaz. Metropol ilçelerinde ilçe belediye başkanı arkadaşlarımız aday adaylığı için dosyalarını teslim etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yayınladığı genelge net, “Aday adayı olmak isteyenler 1-26 Ekim arası dosyalarını teslim edecek. Birden fazla aday adayı olabilir. Tayfur Çiçek kendisi de aday olabilir. Bizim partimizin aday belirleme yöntemleri belli. Bazı yerlerde anketler yaparak, bazı yerlerde eğilim yoklaması yaparak belirleyecek parti adayını. Sicili temiz olan, partinin ve örgütlerin ön gördüğü adayla, projesi olan, halk tarafından kabul gören adaylarla hareket edileceği söylendi. Bu yüzden aday adayı oldum. Burası er meydanı. Elbette bir yarış olacak. Hayırlısı olsun” dedi.

Hakan Şenoyar, “ANCAK DİKTATÖRLERDE YARIŞ OLMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Tire önceki ilçe başkanı ve Tire Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Şenoyar ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire’de iktidar olmasının en büyük etkenlerinden biri biziz. Hiç kimse tek başına bir birey değildir. Hiç kimse tek başına oy alamaz. Arkasında bir kitleyi alır. Burada Cumhuriyet Halk Partisi bakidir kişiler geçicidir. Biz de geçiciyiz. Neticede biz halkın talepleri doğrultusunda aday adayı olduk. Kendisinin de aday adayı olması gibi bir hakkı vardır. Kendisi mevcut belediye başkanıdır. Başarıları işler yapmıştır. Ama biz Tire’de artık bir değişimin gerektiğini söyleyerek daha da başarılı işler yapılmasına adayız. Halkın içinde halkla birlikte olmadıktan sonra kendini halka tanıtamazsın. Yapılan işlerin öncelikli kentin sorunlarına hitap edilmesi açısından biz onlara yönelik çalışma içindeyiz. Çünkü artık ekonomik sıkıntılar, otopark sıkıntıları, insanların şikâyet mercilerine ulaşmaları hat safhada. Biz bunların tamamını çözemeye adayız. Bizim Tayfur Çiçek’in kişiliği ile bir sorunumuz yok. Dolayısıyla kendisi zaten belediye başkanı olduğu için doğal adaydır. Aday değilim ya da aday adayı değilim deyinceye kadar da adaydır biz de onu biliyoruz. Demokrasilerde yarışlar çok güzel bir şeydir. Ancak diktatörlerde yarış olmaz. Demokrasinin olduğu yer CHP’dir” şeklinde konuştu.

Burak Alp Ersen, “BAŞVURUMUZU TOPLUMA SORARAK YAPTIK”

CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen de şu açıklamayı yaptı, “Değerli Belediye Başkanımızın dilinin sürçtüğünü düşüyorum. Çünkü kendisi de bilir ki şu anda Çiğli, Konak, Karşıyaka, Bornova, Balçova Belediye Başkanları dosyalarını verdi. Biz İzmir’de 22 ilçede iktidarız. İktidar olduğumuz 22 ilçede belki de 200 aday adayı var. Buralarda üstelik ezici çoğunlukla seçimi alıyoruz. Partinin demokratik çalışması gereği aday adaylık sürecini başlatarak, ilçe başkanlarına ve partililere 26 Ekim’e kadar dosyanızla projenizle müracaat edin demiş. Biz de tabi ki partimizin çağrısına uyacağız. Biz ilkeleri olan bir partiyiz. Partililer olarak başvurumuzu kimseye özel olarak danışmadan, topluma sorarak yapmış bulunmaktayız. Kendisi 4,5 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanı. Kendisi bunları bizden daha iyi biliyordur diye tahmin ediyorum.”

Yücel Özen, “ADAY ADAYI DEĞİLİM DEMESİ ABESLE İŞTİGAL”

Partisinin ilçe başkanına dün adaylık dosyasını teslim eden Yücel Özen de bu konuda bir açıklama yaparak, “Zaten Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Karar yürütme Kurulu’nun genelgesinde var olan belediye başkanlarının aday olmasına gerek kalmıyor. Onlar doğal aday adayı sayılıyor. Tayfur Çiçek’in lütufmuş gibi ‘Aday adayı değilim’ demesi abesle iştigal. Cumhuriyet Halk Partisi Tire’de aday olarak en az 100 kişiyi çıkartır. Böyle arkadaşlarımız çok. Birileri Tire’yi değneksiz köy sanmasın. Tire’yi bu kez CHP’nin sosyal belediyeciliği ile Tayfur Çiçek’e ve yeğenlerine rağmen tanıştıracağız. Öte yandan İzmir’in hemen hemen tüm ilçelerinde mevcut belediye başkanları aday adayı oldu ve dosya teslim etti dün. Tire’yi CHP Belediyeciliği ile tanıştırmaya geliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi