Yerel seçimler için son düzlüğe girdik diyebiliriz. Mevcut başkanlar için bu sene, fazlasıyla büyük bir önem taşıyor. Başkanlar bu yıl, seçim bildirgelerinde bulunmasına rağmen henüz hayata geçiremedikleri projeleri varsa büyük olasılıkla onlar üzerine yoğunlaşacaklar. Taahhütlerini yerine getirenler ise “Acaba daha başka neler yapabilirim?” arayışı içerisinde olarak seçmene hitap edecek yeni adımlar atacaktır. Bugüne kadar hatalı bir yol izleyerek gerek hizmette gerekse sevgi, saygıda kusur eden/eksik kalan başkanlar için çok da geç sayılmaz aslında… Koca bir yıl, hatalarını telafi etmek adına onlar için büyük bir şans olabilir. Mevcut başkanlara tavsiyem en azından şu birkaç ay çevrelerini değiştirsinler. Bugüne kadar çevresinde olan kişilerden kısa bir süreliğine de olsa uzak dursunlar. Böylelikle gerçeği daha net görebilirler.
 
AKP’nin yerel seçimler için aday belirleme stratejisinin ne olacağı, nasıl olacağı henüz belli değil ama CHP için aday belirleme yöntemi yavaş yavaş şekilleniyor gibi… Kılıçdaroğlu önseçim yönündekini tercihini açık açık ifade etmekten geri kalmıyor ve her fırsatta bunu iddialı bir şekilde vurguluyor. Şuanda genel başkan tarafından dillendirilen bir temenni olmaktan öteye geçmeyen/geçemeyen önseçim uygulaması için parti üst yönetimince alınacak resmi bir kararla örgütün kılcal damarlarına taze kan pompalanacağı kanaatindeyim. Böyle bir karar alınmadan, gönlünde adaylık yatan halkça da sevilen insanların adım atmakta zorlanacağı açıktır.
 
Beyan, demeç ve temennilerden öte alınacak resmi bir önseçim kararı örgüt için sevilen/sayılan insanları cesaretlendirecektir. Hiçbir belediye başkanının da ben önseçim istemiyorum deme lüksü yoktur. Bu yüzden, CHP üst yönetiminin resmi olarak önseçim kararı alması halinde yerel seçimlere neredeyse bir yıl kala siyasete can geleceğine ve en kötü yerlerde bile havanın olumlu yönünde değişeceğine yürekten inanıyorum.
 
Şayet önseçim lafta kalır da uygulanmazsa inanın bana bunun ağırlığını genel merkez kaldıramaz. 2011 genel seçimleri öncesi bir – iki kere genel merkeze uğradım oradan biliyorum. İl başkanları, ilçe başkanları, aday adayları, hepsi grup grup, heyet heyet geliyorlar. Genel başkan yardımcılarının odaları ve genel merkez koridorları öylesine yoğun ve kalabalık oluyor ki iğne atsanız yere düşmez. Bana öyle geliyor ki yerel seçimler öncesi adam adama markaj, kulis ve bilumum ikna görüşmeleri için genel merkeze akın eden mevcut belediye başkanlarını, aday adaylarını ve onların yakınlarını genel merkez binası taşıyamaz. Onun için ya binayı güçlendireceksiniz yada örgütü… Karar sizin!
 
Sonra demedi demeyin.