GÖLCÜK…

Allah’ın güzel ilçemize bir lütfu…

Ege Bölgesi’nde eşine az rastlanır-ki yok gibi- doğal güzellik merkezi…

Peki Gölcük şu an ne durumda?

İhmal edilmiş… Bakımsız… Kaderine terk edilmiş… Yatırımlardan nasiplenmemiş…

Yerel seçimlerin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Mevcut Belediye Başkanımız A.Mahmut BADEM’in gerek seçim taahhütlerinde ve gerekse zaman zaman yaptığı açıklamalarda Gölcük ile söyledikleri “boş laf” olmaya başladı.

Sayın Başkan zahmet edip Gölcük’e bir uğrasa… Özel aracı ile Gölcük’teki Bengisu Caddesi’ne bir girse… Aracı ile ara sokakları bir turlasa aslında ne demek istediğimiz anlaşılacaktır. Özellikle yol yükünü çeken Bengisu Caddesi’nin durumu çok kötü. Yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtulamayan bu yolla ilgili atılan hiçbir adım yok. Sadece laf!...

Şehir efsanesi hâline gelen  kanalizasyon ve arıtma için gönderilen 3 milyonluk ödenek adeta buhar oldu! 2 yılı aşkın süredir ödenekten söz ediliyor ama yapılan bir “İŞ” yok. Göl çevresinin düzenlemesi için geldiği söylenen 350 bin tl’lik ödenekle ilgili hiçbir  çalışma gözükmüyor. Ya da ortada kamuoyunun bildiği bir proje yok gibi. Ya ödenekler bir efsane ya da birileri sadece laf üretiyor.

Belediye başkanımız A.Mahmut BADEM,Gölcük’teki Bengisu Caddesi’ni yazın tozdan kışın da çamurdan “ivedilikle” kurtarmalıdır. Yol düzlendikten sonra dökülecek olan mıcır hiç olmazsa bu yaz mahalle sakinlerini ve ziyaretçileri kısmen de olsa rahatlatacaktır. Göl kenarında yapılacak bazı düzenlemelerle gelen ziyaretçilere kolaylıklar sağlanacaktır. Çöplerin zamanında toplanması, otopark sıkıntısının giderilmesi, pazar yerlerinin kullanımına uygun hâle getirilmesi, kaldırımların ve yolların düzenlenmesi, zabıta ekiplerince kontrollerin sıklaştırılması hem Gölcük sakinleri hem de ziyaretçiler için yararlı olacaktır.

Hazır “seçim sath-ı mahalli”ne girmişken iktidar cephesi Gölcük’ü görmezlikten gelme hatasına düşmez herhalde…

En iyisi birileri Belediye Başkanımız A.Mahmut BADEM’e Gölcük ile ilgili seçim beyannamesini hatırlatmalıdır. Belediye başkanımız da hiçbir bahaneye sığınmadan yapamadıklarını açık açık kamuoyu ile paylaşmalıdır.