(KURBAN BAĞIŞI)
Kurban Bayramı yaklaşıyor, komşularımı bir telâş aldı, kimileri danaya girdiler, kimileri kurban edecekleri koyunu bile almadan, Bayramın ilk günü erkenden kestirebileceği birini veya kasabı ayarlama telâşında. Bu yazımla, yaşı bizlere yaklaşan saygıdeğer okurlarıma nacizane konu ile ilgili tavsiyelerim olacak.
Malûm mevsim itibariyle yerleşik düzenden pek çoğumuz uzağız. Kimimiz yaylalarda, kimimiz denizdeki yazlığında karşılayacak Kurban Bayramını. Diyelim, kurbanı kestik, bahsettiğim yörelerde eti dağıtacak insan yok, telâşı da yaşlılıkta ağır geliyor. En iyisi mi gelin sizler de bizim eşimle son yıllarda yaptığımız gibi Mehmetçik Vakfı’na, Kızılay’a, Diyanet’e bağışlayın kurbanınızı. Hem kalben huzurlu olun hem ülkemizin ihtiyacı olan bir yerlere gitsin, bundan da ayrıca huzur duyalım.
Sayın okurum!
Ülkemiz uzun yıllardır adı konulmamış bir savaş yaşıyor. Bu ne demektir, güçlü ordu demektir. Bizlerin katkıları belki küçüktür ama 
bence manâda  büyük. Mehmetçik Vakfı demişken, konu ile (Askeriye) ilgili bazı düşüncelerimi de ifade etmek istiyorum.
Son zamanlarda TSK' yı rahat bırakmıyorlar. Son tezviratları, “Kemalist Subaylar darbe yapabilir” tarzında, ne yaptı bu ordu size? TSK kimseye bir şey yapmadı, üstelik son zamanlarda çok yara aldı. Milletin ordusu, Anadolu’nun yoksul evlâtlarını eğitip asker yaptı, komutan yaptı.
Derdimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni ne idüğü belirsiz bir hale getirme kavgasında ordumuzu dimdik, güçlü halde tutabilmek olmalı. Rejimimizle, ordumuzla uğraşan tetikçiler, “Kemalist unsurlar darbe yapabilir” yalanı ile, akılları sıra beyin yıkayarak, geride kalan ne kadar haysiyetli subay varsa onları da temizlemek sevdasındalar.
Bu yol, yol değil. Çekin elinizi askerimizden. Peygamber ocağı bu ülkeye her zaman lâzım.
Saygılarımla.
Not: Mehmetçik Vakfı'nın kurban veren hayırseverlere gönderdiği teşekkür yazısında; kurbanın nerede, hangi gün kesildiğini bildiren ve kurban kesim işlemi gerçekleştiren garnizon ile sorumlu komutanın, veteriner, din adamı, kesen kasabın isim ve imzaları ile kurban hizmetinin ne kadar ciddiye alınıp gerçekleştirildiğini öğreniyoruz. Ayrıca kesilen kendi kurbanından tadımlık bir miktarı, konserve ambalaj içinde “kurban kavurması”nı da hayırseverlere gönderiyorlar.