Haber: Nazif HARUPÇU

 

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nin kuruluşundan bu yana Küçük menderes havzasına ve Ege bölgesinde birçok il ve ilçeye örnek olmaya devam ediyor.

Hizmete girdiği günden bugüne 20 binin üzerinde ziyaretçinin uğradığı ÖYKAM ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Küçük menderes Havzası’nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde yansıtan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, müzecilik tasarımı konusunda da birçok kent tarafından örnek alınmakta” dedi.

ÖYKAM YETMİYOR ARTIK

Keskin, “Ödemişliler ve kent dışındaki vatandaşlarımızın bağışlarıyla binlerce obje, kitap ve belgeye sahip müzeyi genişletmek için müzemizin yanında bulunan diğer yerleşim yerlerinden olan 555 metrekare alan kamulaştırıldı. Mevcut binalarımız yetmiyor artık. Belediyemiz müzeye bu yeni alan içerisinde 145 metrekare modern bir sergi salonu kazandırdı.  Çatısı yenilenen salonda, çok işlevli asma tavanın yansıra, zemini Yıldız Oteli ile uyumlu seramik döşeme ile kaplıyoruz. Kapı ve pencereleri ise özel olarak tasarlanan ahşapla değiştiriliyor.  3-13 Eylül ilçemizin kurtuluş etkinlikleri kapsamında iddialı bir sergi ile açılışı yapılması planlanan salonun ÖYKAM içinden açılacak kapı ile bağlantısı sağlanacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi