Ödemiş’inn kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl 3-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve ülkemizdeki tescilli tek Milli Fuar, bu yıl 29’uncu kez kapılarını açacak.

Balıkesir ve Bergama Belediyeleri’nin konuk olacağı fuarda hazırlanan stand yerleri 13 Ağustos tarihinden itibaren satışa sunuldu. 63 teşhir, 87 satış ve 8 açık alan olmak üzere tasarlanan standlar, 9, 12, 16 ve 64 m² ebatlarında düzenlendi. Satışları Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan standlar, kurum ve kuruluşlara 500 TL, Sivil Toplum Kuruluşları’na ise ücretsiz olarak verilmekte. Kongre Merkezi’ndeki kapalı alanda bu yıl bir yenilik olarak peynir ve süt ürünleri satış alanı da planlanmakta.

Milli fuarın, daha düzenli bir alanda yapılması, farklı kurum ya da kuruluşlar tarafından yıl içinde düzenlenen fuar, sergi gibi diğer etkinliklerin rahatlıkla yapılabileceği yeni bir fuar alanı oluşturan belediye, Milli Fuarı’nı dört yıldır Kültürpark karşısındaki Fuar Alanı’nda düzenlenmekte. 

17 bin metrekare alanda kurulan fuara her yıl Ödemiş ve çevresinden, hatta Türkiye’nin farklı bölgelerinden de katılım sağlanmaktadır. İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın’dan karayoluyla rahatlıkla ulaşımın sağlandığı Ödemiş Fuar Alanı’nda otopark sorunu da bulunmamaktadır. Fuar Alanı’nın kuzeyinde bu yıl hizmete sunulan Kongre Merkezi’nin bahçesindeki 200 araçlık otopark ve fuar alanı karşısındaki 300 araçlık otopark,  ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecektir.

Editör: Haber Merkezi