Doğduğun güne ait takvim yaprağından tut da doktor kontrollerine ve tahlil sonuçlarına kadar her şeyini saklayan arşivci bir babanın kızı olarak bu yazıyı da bir gün okuyacağına eminim. Eğer o gün ben hayattaysam, sen kaç yaşında olursan ol küçük bir kız gibi bu yazıyı ardında saklayıp muzip bir şekilde gülerek yaklaşacaksın bana ve ardından yazıyı tekrar okuyacaksın. Sonra sarılacaksın, “İyi ki varsın!” diyeceksin. 
Şayet ben yoksam, okurken gözlerin dolacak belki ama sen yine de güleceksin. Çünkü sen çok ağlayan bir babanın hep gülen, güçlü kızı olacaksın. Ve annen kadar güzel ve annen kadar akıllı da… 
Bugün koca bir senenin son günü kızım. Bu gece yeni bir yıla gireceğiz. Annen ve ben her yeni yıla girişimizde evimizde olmayı tercih ederiz. Birbirimize sarılarak yeni yıldan yeni şeyler isteriz. Ne ev isteriz, ne de araba… Evvela sağlık, sonra ise kimseye muhtaç olmayacak kadar kazanç… Çünkü biliriz ki sağlıklıysak ve de kimseye muhtaç olmayacak kadar para kazanabiliyorsak, ancak işte o zaman huzur ve mutluluk bizim elimizdedir. 
Daha bu yılın başında dilemiştik seni ve inan bana ne kadar güzel bir bebek olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu gece sen, ben ve annen, evimizde, birbirimize sarılarak gireceğiz yeni yıla, bu yüzden çok heyecanlıyım. Eminim bu gece de ana rahmine düştüğünden bu yana her gece olduğu gibi en büyük neşemiz sen olacaksın. Karnımızı seni öperek doyuracak ve inan kokunla sarhoş olacağız. 
Bu gece senin için, sana dair dileklerim olacak benim, kuşkusuz annenin de…
Sen bu satırları okuduğunda sene hangi sene ve Türkiye hangi Türkiye olur, bilemiyorum. Horon tepenler, zılgıt çekenler, yazmalı yazmasız bütün herkes barış içinde yaşıyorsa ne mutlu! Yedi bölgesinde her iklim bambaşka güzellikleri içinde barındıran bu coğrafyada insanlar hala bir, birlik demektir.       
Şartlar her ne olursa olsun, evvela adil ol kızım, adaletli ol! İçinde öyle bir sevgi yaşat ki, yaşadığın hiçbir olumsuzluk o sevgiyi yitirmene neden olmasın. Her kim olursa olsun yardım etmekten çekinme, elini uzat senden yardım dileyene, ekmeğini paylaş, suyunu paylaş, dinle, konuş ve umut ol! Senin ileride çok iyi yerlere geleceğini şimdiden görüyorum. Henüz 3 aylık bile değilsin. O kadar anlamlı ve o kadar sevgi dolu bakıyorsun ki, seni şimdiden “Süper Kahramanım” diye seviyorum. Unutma, süper kahramanları süper kahraman yapan şey güçlü pazıları değil güçlü karakterleridir. Evini kaybet, arabanı kaybet, her şeyini kaybet ama onurunu kaybetme! Evini, arabanı, her şeyini yeniden kazanabilirsin ama bir kere gözden düştün mü bir daha göze giremezsin. Asla tutamayacağın sözler verme kızım ve hiç yalan söyleme…
Baban…
Not : Vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Yazımı bireysel bir beklenti olarak görebilir ve vaktinizi çaldığım için de bana kızabilirsiniz. Kısmen haklısınız da… Bir baba olarak kızım ve kızımın geleceği için değil belki ama kızımın görecekleri için kaygı duyduğumu bilmenizi isterim. Evlatlarımız için daha iyi bir Türkiye bırakamasak bile şimdiki Türkiye’yi, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup kollamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu duygularla yeni yılınızı kutlar, 2013 yılını barış içinde geçirerek, Cumhuriyet ve onun kazanımları ile Mustafa Kemal ruhunu daha sonraki yıllara taşımak üzere başarılı çalışmalara imza atmanızı dilerim.