Zincirlikuyu mevkii kurtarıcısını bekliyor

Üç Eylül Mahallesi Zincirli Kuyu mevkiinde bulunan TCDD ait atıl durumdaki boş alanda moloz yığınları, çürümüş ağaç yaprakları, gelişi güzel bırakılmış çöpler dolu alan çevre evlerde yaşayan vatandaşların sağlığı açısından büyük tehlike saçıyor.
Bu alanda besiciliğin ağırlıklı olmasından dolayı zaman zaman bu alana ölmüş hayvanlar atılıyor. Ölü leşler özellikle yaz aylarında çevreye kötü koku saçıyor. Bu leşler sokak hayvanları içinde cazip bir yiyecek haline geldiği için sokakta yaşamını sürdüren canlılarda buraya gelip karınlarını doyurmak için leşleri parçalayarak yaşam alanında sağlık açısından büyük tehlike oluşturuyorlar.

Buranın geçtiğimiz dönemde Motodrag pisti olarak düzenlendi daha sonra bu alandan vazgeçilerek motodrag pistinin Zafer Mahallesine taşınmıştı.

Ödemiş Üç Eylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı motodrag pistinden vazgeçilen alanın mahalle sakinlerinin komşuları ve dostlarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri bir piknik alanının burada oluşturulmasını istiyor.

Bu alanın tarım arazisi ya da piknik alanı olabileceğini belirten Muhtar Bekir Uşaklı “Geçmiş dönemde bu etil alanın motodrag pisti olarak yapılmasını istedik. Sonra bu motodrag pisti Zafer Mahallesinde bulunan alana taşındı. Orada Motodrag pisti yapılamadı. Bu Devlet Demiryollarına ait alanın temizlenerek tarım arazisi ya da piknik alanına dönüştürülmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Bu arazi burada boş kaldığı sürece buraya pislik, çöp ve benzeri katı atıkların dökülmesi önlenemeyecektir. Belediye Başkanımız Mahmut Badem’in bu alanla ilgili çözüm üreteceği inancındayım.”

 
Haber:
 Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi