Haber: Dilek Ayvalı

Ege Üniversitesi ve Tire Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökçen’de bulunan, Tire Belediyesi’ne ait 52 bin m2 tarımsal arazi üzerinde Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına karar verildi.

Söz konusu arazinin 2014 yılı Ekim Ayı Meclis toplantısında satış kararı alınan ve sonrasında CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu Ali Birlik tarafından 1 milyon 230 bin lira karşılığında alınan arsa olduğunu ve o dönem köy malları satışı konusundaki gayretleri ile adından söz ettiren CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Özen, İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuya müdahil olması ile Başkan Tayfur Çiçek’in ihaleyi iptal ettiğini hatırlattı.

Yücel Özen açıklamasında, “Köy malları satışı konusundaki Cumhuriyet Halk Partili dik duruşumuz ile sadece adı CHP’li Tire Belediyesi’nin satma gayretleri önünde durduk. Bu satışı engelledik. Bunun sonunda Gökçen’e Ege Üniversitesi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurma kararı aldı. Onur duyacağımız bir üniversite merkezi olacak. Yine Tire Belediyesi’nin satmaya çaba harcadığı ve satamadıkları Gökçen Belediye Binası da güçlendirilip onarılarak Ege Üniversitesi’ne sunulmasını sağladığı için Tire Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Ata malı kutsaldır demiştik. Sonunda görüldü” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi