Yoğun kar yağışının etkili olduğu Ödemiş ve çevresinde Salı günü akşam başlayan Kar yağışı sabaha karşı etkisini artırarak, Özellikle ilçeye bağlı yüksek kesimlerde ulaşımı aksattı.

Kar yağışı nedeniyle Ödemiş’in Gölcük, Bozdağ, Hacı hasan, Yılanlı, Kemer, Horzum ve Hamamköy mahalleleri yolları kapandı. Horzum ve Hamamköy-Küre gediği haricinde tüm yollar açıldı.

Ödemiş’in yüksek kesimlerinde yer alan, 7 mahalle yolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Belediye ekiplerinin çalışması sonucu beş mahalle yolundaki ulaşım açıldı. İki mahalle karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürüyorlar.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Salı günü akşamdan başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle, mahallelerimizde yollar kapandı. Gölcük, Bozdağ, Hacı hasan, Yılanlı, Kemer mahallelerinde iş makineleri ile kapanan yolları açtık. İlçenin en uzak mahallerinden Horzum ve Hamamköy-Küre gediği yolları ise şu an kapalı. Bu yolların açılması için karayollarına gerekli bilgi verildi, çalışmalar takip edilmekte. Bıçakçı Mahallemizde Yağan Kar nedeniyle yolları kapanan mağdur Vatandaşlarımızın yanındayız. Bıçakçılı Hemşerilerime sıcak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her zaman güler yüzlü sıcak hemşehrilerimizin refah ve huzuru için çalışmaya devam edeceğiz.

Gölcük-Boğaz yolu açıldı. Bıçakçı-Ovacık yaylası açma çalışmaları devam ediyor.  Bozdağ yolunda karayolları ekipleri çalışmaları sürdürüyor. Şu an Ovacık, Horzum ve Demirdere yolları kapalı.

Kerpiçlik ve Veliler yollarının kapalı olması nedeniyle, Taşımalı eğitimle Ödemiş ilçesinde Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde okuyan ve Suçıktı ile manastır mahallelerinde oturan kız öğrencilerimizi Kız yurduna yerleştirdik. 2 Erkek öğrencimizi de huzur evine yerleştirdik ve ancak akrabaları olduğu gerekçesiyle bu 2 öğrenci yakınlarının yanlarına gittiler. Gece olsa da biz işimizin başındayız” dedi.

Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

Haber: 
 NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi