HABER: GAMZE ONAN
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın seçim öncesi hiç kimsenin ayağı çamura batmayacak sözü sonrasında Kiraz’ın 56 mahallesinde parke taşı döşeme çalışmaları yapılıyor. Kiraz da uzun yıllardır yapılması beklenen Kiraz Sanayi Sitesi içerisindeki yol için çalışmalar devam ediyor. Sanayi esnafının yolun tamamını kullanamamaktan şikâyet ettiği alanlarda toplamda 4250 metre kare parke taşı döşeme çalışması yapılıyor.
Çalışmalar 56 mahallede gerçekleşiyor
Kiraz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erhan Göktaş “Yıllardır sanayi sitesinin yol konusunda sorunları var. Zamanında burada 12-13 metre yol varken 5-6 metre yol kullanılıyordu. Şuan biz 4 tane yolumuzun parke taşı döşeme çalışmasını yaptık. Toplamda 3250 metrekare parke taşı döşendi bununla birlikte 56 mahallemizin tamamında da parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar şuan 5 mahallemizde yapılıyor. Diğer mahallelere de çalışmalar için sırayla gidiyoruz. Toplamda 400.000 metrekare parke taşı ihalesine çıktık. Saliha başkanımızın seçim öncesi hiç kimsenin ayağı çamura değmeyecek diye bir sözü vardı. Biz çalışmalara başladık. Şuan Kiraz Sanayi Sitesi’nde 4250 metrekare parke taşı döşeme çalışması yapılıyor. Hava şartları uygun olursa çalışmalarımız bir hafta içerisinde tamamlanacaktır.”

Sanayi sitesi esnafından teşekkür
Kiraz Sanayi Sitesi’nde gerçekleşen çalışmalardan memnun olduklarını belirttiler. Sanayi esnafı bu yol sorununun uzun zamandır çözülmesini istediklerini belirtirken bu soruna Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın çözüm getirdiğini ve yapılan çalışmalar için teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
Kanayan yaramız vardı
Yapılan çalışmaların Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın canla başla çalışmasıyla gerçekleştiğini belirten Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, “siyasetten ziyade bizde bu sanayinin esnafıyız, buranın kurucularındanız. Bu sanayinin yolu esnaflar için adeta kanayan bir yaraydı.  Yıllarca olmasını beklediğimiz yolda çalışmalar bugünlerde başladı. Sadece Kiraz’ın Sanayi Sitesi’nde değil Kiraz’ın bütün mahallelerinde bu çalışmalar yapılıyor. Kiraz da taş döşenmedik mahalle yol kalmayacak. Yapılan çalışmalar belediye başkanı Saliha Özçınar’ın canla başla çalışmalarının sonucudur. Daha iyi yerlere gideceğini de inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi