HABER: Nazif Harupçu


1 Kasım’da yapılacak Milletvekili genel seçimlerinde eski Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Binali Yıldırım, tekrar İzmir’den 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu.

Aday olduktan ilk ziyaretini İzmir’e yapan Yıldırım’ı İzmir Ak Parti İzmir İl Başkanlığının düzenlediği ve yaklaşık 20-30 bin kişinin katıldığı Adnan Menderes havaalanı karşılamasının ardından İzmir’de partililere hitap etti. İzmir 1. bölgeden 1. sıra adayı olarak seçim yarışına giren eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’e geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında binlerce partili tarafından karşılandı. VIP çıkışının karşısında oluşturulan alanda mini bir miting yapan Yıldırım, klasikleşmiş “Yolların kralı Binali Yıldırım” sloganıyla karşılaşınca cevabı yine “Yolların kralı olmaz, kuralı olur” oldu.

İzmir programında İzmir Milletvekili adayları AK Parti’nin İzmir kaptanı Binali Yıldırım’ın İzmirlilere yeniden “merhaba” dediği mitingde diğer adaylar Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Cemal Bekle, Ayşe Engür, Fevzi Bayram, Maksut Karaosman, Mehmet İlkbahar, Gürbüz Akbulut, Zerrin Kara, Ahmet Eroğlu, Enes Uzunlar, Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, Tansu Kaya, Bilal Kırkpınar, Ali Sedat Şenbaş, Meltem Ergin, Veysel Güldoğan, Emin Sefa Kayacan, Hale Yıldız ve Cemal Bahçıvan da özgeçmişleri okunarak partililere tanıtıldı.

İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım Torbalı,  Selçuk, Tire, Ödemiş, Kaymakçı, Çaylı, Beydağ ve Kiraz ile son olarak Bayındır ilçesine ziyaretler gerçekleştirdi. Ödemiş’te  AK Parti İlçe binası önünde coşkulu bir kalabalık bir tarafından karşılanan Yıldırım’dan önce, Polis köpekleri tarafından alan da bomba araması yapıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada:      

İZMİR’İ EGE’NİN İNCİSİ YAPACAĞIZ         

“Bütün ilçe ve mahallelerde 4 milyon hemşerimize ulaşacağız. Onların gönlüne girmeye çalışacağız. Geçmişte bunu başardık, Şimdi bunu başarmak için her türlü imkân ve arzumuz var.  İzmirlilere mesajımız şu; İzmir’e ilk geldiğimizde 2011’de dedik ki, İzmir’e siyaset yapmaya gelmedik, İzmir’e hizmet için geldik. O gün bugün İzmir’de tam, 2 Katrilyonluk iş yapmışız. Sadece 2011 den bu tarafa. Yapacak çok işimiz var. Bu işleri yapmak için, Bugünden itibaren yola çıktık. 1 Kasım’dan sonra İzmir’i Ege’nin İncisi, Türkiye’nin İstanbul’la birlikte birincisi yapacağız.

Bunu İzmirli hemşerilerimizle birlikte yapacağız. Ben bu arzu ve isteği İzmir’de, Ödemiş’te görüyorum. Gittiğimiz her ilçede görüyoruz. Bugün İlk gelişimiz de, Adnan Mendereste coşku muhteşemdi, Göğsümüz kabardı. 20 bin kişi 30 derece sıcaklıkta toplandı ve bizi bağrına bastı”.

KAYMAÇI VE ÇAYLILI VATANDAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN DEDİ

“Daha sonra, Sel Felaketinin yaşandığı Kaymakçı ’ya geçen Binali Yıldırım, Vatandaşlara geçmiş olsun dedikten sonra, İlk günden itibaren, Ödemiş İlçemiz tüm iş makineleri ile oradaydı. Ben size tekrar geçmiş olsun demeye geldim. Buradan Kiraz ve Beydağ ardından İzmir’e geçeceğim. Tek tesellimiz can kaybı olmaması bizim için büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk. Devletimiz Kaymakçı ve Çaylı’nın yaralarını saracaktır. Bundan herkes müsterih olsun. Sıkıntıları çözeceğiz”.

“2011 yılında Milletvekili olduğumdan beri Kaymakçı hep benimle oldu.

İzmir denince hep Kaymakçı hatırlanıyor. Hiçbir beklenti olmadan şahsıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Arkadaşlarımızla beraber iyi bir sonuçla seçimleri sonuçlandırırsak, O zaman artık hep buradayız. Ben ve arkadaşlarım Ankara’da sizin gözünüz ve kulağınız olacağız. Bu arada hatırlatayım, İkinci bölge milletvekili adayımız Ali Sedat Şenbaş’a sahip çıkın”.

ANADOLU TOPRAKLARI İÇİN BEDEL ÖDEDİK, ÖDEMEYE DE DEVAM EDERİZ

“Gözleri kırpmadan hayatlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimiz, Bu ülkenin teminatıdır. Şehitlerimiz için yüreğimiz ağlıyor, Allahtan rahmet dilerim. Bu ülke bugünlere kolay gelmedi ve çok bedel ödedik. Asırlardan beri Anadolu topraklarında gözleri olanların hesaplarını başlarına geçirerek bugünlere geldik ve bundan böyle bu şekilde olacak. Atalarımız, Nasıl bu verimli toprakları bize bıraktılarsa, Bizde aynı şekilde torunlarımıza bırakacağız. Hepimiz ölüme seve seve gideriz”.

BİZİM İYİ NİYETLERİMİZE RAĞMEN, HÜKÜMET KURMAYA YANAŞMADILAR

            “1 Kasım da sandığa gidiyoruz. Çok zaman geçmedi, 7 Haziran da siz bir karar verdiniz. Ama bu kararın uygulama imkânı bulamadınız. Ak parti İktidarı buraya kadardı. Birinci parti idi, ama birileri bir araya gelip, Hükümeti kurun, sorunları dertleri çözün dediler. Bunun için çok gayret sarf ettik. Maalesef muhalefet partisinin birisi, Ben hükümet kurmam, Ben seçime gitmem, Ben bu işlere karışmam dedi. Siz çözüm sürecini kimle yapacaksınız, gidin onla görüşün diyerek kapıyı kapattı. Ana muhalefet partisi de maalesef bu konuda iyi bir imtihan veremedi. Keşke hükümet kurulmuş ve çözüm bekleyen sorunları çözmek için karşınızda bulunsaydık, ama olmadı. Vatandaş, HDP için barışa bir şans verin, Bu millet ola ki barış olsun, her türlü fedakârlığı yaparız dedi, Ne oldu, Tekrar halkın oyları ile seçildiler. Ancak Partili milletvekilleri, Terör örgütünün emrine girdiler. İyi bir imtihan veremediler. Sınıfta kaldılar”.

“Çözüm halkın iradesindedir. Asla silahların gölgesinde çözümü bu millet kabul etmez. Ülkemizin her köşesinde huzur barış hâkim olana kadar, Güven kardeşlik olana kadar, mücadele devam edecektir. Sizlere güveniyoruz”.

YAVAŞ GİDEN PROJELER HIZLANDIRILACAK

“Bölünmüş yol yavaşladı, takip olunmadığı için. 1 Kasım’dan sonra, Demiryolu ve bölünmüş yol şaha kalkacaktır. Küçük Menderes ovası bereketin merkezi olacaktır. İzmir Türkiye’nin Bağımsızlık mücadelesinin yazıldığı şehirdir. İzmir eski şaşalı günlerini bulamıyor. İzmir’in gençleri başka yerlerde kendilerine gelecek aramak için gitmek zorunda kalıyorlar. Geçmişimize ilham veren bu güzel şehri eski şaşalı günlere getirmeye ant içtik. Yemin içtik, Bunu sizinle başaracağız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi