HABER: NAZİF HARUPÇU




İzmir Süper Amatör Lig Play Off Grubu’nu lider bitiren Ödemiş Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e yükselebilmek için Çarşamba günü İzmir Atatürk stadında baraj maçı oynadı.

İzmir Süper Amatör Lig play off grup maçlarını tamamlayarak lider bitiren Ödemiş Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) şansını baraj maçına bıraktı ve Yeşilovaspor’la saat 16.00’da karşı karşıya geldi.

Ödemiş 69 gençlik taraftarlar grubu başta olmak üzere Çarşamba günü Ödemiş’ten 13 otobüs dolusu taraftar takımı desteklemek üzere Atatürk stadına akın etti.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Mehter takımı da takıma destek olmak amacıyla enstrümanları ile taraftarlarla birlikte renk kattılar.

Saat 16.00’da başlayan karşılaşmanın ilk yarısında Ödemiş Belediye spor ve Yeşilova spor 0-0 tamamladı.

Maçın ikinci yarısında Ödemiş Belediye spor 65. Dakikada penaltıyı kaçırdı. 90. Dakikada hakem kırmızı kart gösterdi ve Yeşilovaspor 10 kişi kaldı. Maç 90 dakikalık devrede her iki takım golü bulamayınca uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatma dakikalarında Egemen’in 100 dakikada attığı golle 1-0 öne geçtik. 101 dakikada Yeşilova’dan bir gol geldi ve durum 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İlk 90 dakika ve 100. Dakikalarda beraberlik bozulmayınca, Uzatmaların ikinci yarısı başladı. Yeşilova sporda bir oyuncu daha kırmızı kart gördü ve takım 9 kişi kaldı.

Maç 120. Dakikada 1-1 beraberlikle sonuçlanınca durum değişmedi ve ardından penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılar sonucu Yeşilova spor 6 gol atarken, Ödemiş Belediye spor 5 gol attı. Maç Yeşilova sporun üstünlüğü ile sona erdi. Yeşilova spor bu skorla BAL ligine yükseldi. 3 sene önce düştükleri BAL'a tekrar çıkmak isteyen Ödemiş Belediye sporun en dikkat çeken oyuncuları Egehan Doğandemir ve Gökhan Öztürk oldu.

Bu iki takım arasında daha önce oynanan 10 maçın 5'ini Ödemiş, 2'sini ise Yeşilova spor kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi