Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i çılgına döndüren altın madeni şirketi ÇED toplantısı için yeni tarih ve yeri bakanlıktan aldı. Başkan Badem’in Meydanı kazarak yapılmasını engellediği Dolaylar Köyü’nde halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak. Başkan Badem’in bu kez alacağı tavır ise merak konusu oldu.

Küçük Menderes Havzası’nın en önemli ilçeleri arasında yer alan Ödemiş’te altın ve gümüş madeni ocağı projesini hayata geçirmeye çalışan şirket ile belediye arasındaki rekabet sürüyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in tepki gösterdiği, ÇED toplantısının yapılacağı yerleri sürekli değiştirerek süreci tamamlamaya çalışan şirket bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yeni yer için izin aldı.

META Madencilik Araştırma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kurucu ortaklarından Abdullah Şentürk’ün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden aldığı ‘dördüncü’ grup işletme ruhsatı ile yürüyen süreçte adres belli oldu. Şirket bu kez daha önce Belediye Başkanı Badem’in talimatı ile iş makineleri ve dozerlerin girdiği köy olan Dolaylar Köyü oldu. İkinci kez aynı köyü tercih eden şirket halkın katılımını sağlamak, proje hakkında halkı bilgilendirmek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantıyı 7 Temmuz Salı günü saat 14.00’te köy meydanında yapacak.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

İlk olarak belediyenin düğün salonu tesislerini tutan şirket ÇED toplantısı için tarih belirlemiş Başkan Badem’in talimatıyla ödenen para geri iade edilerek salon tahsisi iptal edilmişti. Daha sonra köy meydanında kahvede toplantıyı yapmayı planlayan şirketin önüne bu kez iş makineleri çıktı.

Şirket daha sonra bir kooperatife ait düğün salonunu tuttu. Ardından kooperatif yönetimi salon tahsisinden vazgeçti. Kararından ve mücadelesinden vazgeçmeyen şirket dördüncü şansını daha önce toplantı yapamadığı köyde deneme kararı aldı. Başkan Badem’in ne yapacağı ise merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi