Haziran ayı yağmurlarla geçiyor. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının yanı sıra Haziran ayı yağış ve dolu yağışlarıyla geçiyor.

Girmiş olduğumuz yaz aylarında vatandaşlar tatil planları yapmaya başladılar. Fakat yapılan tüm planlara rağmen yaz yağmurları Ödemiş’te etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yağış konusunda uyarılar yapılmıştı. 

Haziran ayı şiddetli yağmurla başladı ve öyle de devam ediyor. Mayıs ayının serin ve yağışlı geçmesinin ardından yazın ilk ayı olan Haziran’da vatandaşlar sıcak ve yağış olmayan günler bekliyordu. Ancak böyle olmadı. Haziran ayının ilk haftası da serin ve aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışlı geçiyor. Bunun sonucunda da özellikle ekili alanlara büyük zarar veriyor.

Ödemiş merkezde de yağışların sağanak halinde yağması yollarda göller oluşmasına, ani bastıran yağmura yolda yakalanan vatandaşların ıslanmasına neden oldu. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için apartman önlerine ve cadde üzerindeki dükkân önlerine dizilerek korundular.

Bazı esnafların dükkânlarına da yağmur suyu girdi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre bugün ve yarın Ödemiş’te yağışların devam edecek.

Editör: Haber Merkezi