Hayat Boyu Öğrenme (COMENIUS) Projesi kapsamında ülkemize gelen öğrenciler, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM)’ı ziyaret etti
İzmir Gümüşpala Ticaret Meslek Lisesi tarafından yürütülen Comenius Projesi için Hollanda, İspanya, İtalya ve Belçika’dan ülkemize gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Ödemiş ve çevresine hayran kaldı.
İzmir Gümüşpala Ticaret Meslek Lisesi, farklı ülkelerden okullarla ortak proje kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dillerini kullanmalarına ve geliştirmelerine imkan vermek amacıyla Comenius (Hayat Boyu Öğrenme) Projesi’ni yürütüyor. Hollanda, İspanya, İtalya ve Belçika’dan gelen 27 öğrenci ve 10 öğretmen İzmir Gümüşpala Ticaret Meslek Lisesi’nde bir hafta boyunca proje kapsamında çalışmalar yürüttü. Daha sonra, İzmir ve çevresindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri görmek için düzenlenen gezilerde Kemalpaşa ve Efes’e giden ekip, geçtiğimiz gün Ödemiş’e gelerek Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi’ni ziyaret etti. Müze içindeki tüm belge ve objeleri ayrıntılı bir şekilde inceleyen öğrenciler, müzeye hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi