Ödemiş İnönü İlkokulu velileri arasında Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında şiir okuma yarışması düzenlendi. Okulda düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Ödemiş Cumhuriyet Ortaokullu Müdürü Ali Gül öğretmenleri Ayhan Sümergen, Necla Ünal yaptı. Düzenlenen yarışmaya 27 bayan veli katıldı. Veliler şiir yarışmasında “her yerde Allah var “isimli şiiri kendilerince yorumladılar. Bazı veliler şiiri okudukları sırada duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadılar. Düzenlenen yarışmanın amacı veli, okul, öğretmen kaynaşmasını sağlayarak, öğrencilerin başarı düzeylerini artırmak.

Düzenlenen yarışmada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Gül “ Okulumuzda zor şartlar altında öğrencilerimizi siz velilerin yetiştirdiğini biliyoruz. Maalesef ülkemizde zengin, fakir ayrımı her zaman oluyor. Ama bunun için üzülmeyin. Çünkü önemli olan bu değil, önemli olan mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmektir. Çocuklarınız buradaki okulu bitirdikten sonra bizim okulumuza gelip orada eğitimlerine devam edecekler, Çocuklarınızla ortaokul çağlarında arkadaş olun. Çocuğunuzun arkadaşlarını mutlaka yakından tanıyın. Bu konuda duyarlı olarak çocuğunuzun arkadaşlarının ailelerini de tanıyın. Bizler iyiliği öncüsü ve davranışlarıyla öncülük edenlerden olmak zorundayız. Ben bu yarışma ile veliler arasında bir kaynaşma olacağını düşünüyorum. Bu şiirde tema nedir? Bunu anlayabilmek önemli olanda budur. Bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını düşünüyorum. En büyük kazanç burada olmaktır.”

Gül’ün konuşmasının ardından şiirleri okuması sırası için veliler arasından kura seçimi yapıldı. Daha sonra veliler tek tek çıkıp şiirlerini okudular. Yarışmada, Ayten Dikilitaş birinci, Elvan Yay ikinci olurken , Hatice Keskin üçüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi