HABER: AYŞE AKYÜZ 




     Kaymakçı Mahallesi’nin Fahri hemşerisi, Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım buraya geldiğinde, vatandaşların sevgi seli ve tezahüratları ile karşılaştı.

Kaymakçı Cumhuriyet meydanında köylülerle birlikte oturup çay içen Yıldırım’ın yanına bir vatandaş gelerek yaklaşık beş dakika konuştu.

Ve vatandaş öyle bir şey istedi ki, Binali Yıldırım, telefonu eline alarak Bakanları harekete geçirdi.

Binali Yıldırım Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i aradı ve vatandaşların sorunlarını çözmesini istedi. Yıldırım telefonun ahizesini açarak şunları söyledi, “Sayın Bakanım, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı diye bir kurumumuz var. Bu kurumun başında başkanlık yapan arkadaşlarımız var. Başkanlık yaptıkları esnada, burada çalışanların primleri ödenmemiş. Ödenmeyince, neden ödenmemiş, çiftçilerden almaları gereken koruma ücretlerinin tahsil edilememesi nedeniyle paraları alamamışlar. Çalışma Bakanlığı da bu koruma başkanlarının neyi varsa, tarla, bahçe, traktör, ev, emekli maaşı dâhil hepsine haciz konulmuş. Bu insanlarda burada koruma başkanlığından bir kuruş para almadan gönüllük esası ile çalıştıkları için ve koruma şube de çalışanların sigorta primleri yatmadığı için neyi var neyi yok el koyulmuş ” dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’te, “Bu sorunu çözelim talimat vereyim” dedi.

Kaymakçılı vatandaşlarda Bakan Çelik’e teşekkür ederek Kaymakçı mahallesine davet ettiler ve dana kurban edeceklerini ifade ettiler.

Ayrıca Ödemiş Devlet Hastanesi’nin yüklenici firmasının iflasını istemesinin ardından taşeron firmalara iş yapan esnafların alacaklarını alamadıkları ve mağdur olduklarını belirtmeleri üzerine Binali Yıldırım, TOKİ Başkanını arayarak bu sorunu çözmesini istedi.

Yıldırım, “Alacakları olan esnafların sorununun çözülmesinde, TOKİ Başkanımız devreye girdi” diye müjde verdi.

Editör: Haber Merkezi