“Yemekleri bambaşka, İnsanları bambaşka, Yiğidin harman olduğu yer”

 Türk Halk Müziğinin Ünlü Sanatçılarından Ödemişli Bedia Akartürk doğup büyüdüğü topraklarda, Sanatçı olması nedeniyle gençliğinde yaşamadığı Ödemiş sevdasını şimdi doya doya yaşamanın tadını çıkartıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzlerce konser verip, Gurbetçilerin duygularını paylaşan ve onları Anadolu’nun buram buram tüten türkülerini okuyarak duygularına tercüman olan Bedia Akartürk, şimdi aynı duyguları kendisi yaşayarak, Önce adına Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından müze yapılarak onurlandırıldı.

Ve bu vefayı karşılıksız bırakmayan Sanatçı Bedia Akartürk, Ödemiş’in Birgi mahallesinde ev yaptırarak burada, programları dışında kalarak yaşamın tadını çıkartmaya çalışıyor. Ve zaman zaman Ödemiş’e gelerek hemşerileri ile bir araya geliyor.

Ramazan ayı boyunca çoğunlukla Ödemiş’te çeşitli iftar programlarına katılan sanatçı, Ödemiş halkıyla birlikte iftar açtı, onlarla bol bol fotoğraf çekildi, Bazen okul arkadaşları ve mahalle arkadaşları ile de bir araya gelip, geçmişin anılarını tazelediler.

Şimdi Ödemiş’in kokusunu, Ödemiş’in havasını ciğerlerimde daha iyi hissediyorum diyen sanatçı Akartürk, “Gerek konser ve çeşitli etkinliklerde sözlerine, canlarım, hemşerilerim, efelerim, yiğitlerin harman olduğu diyar” sözü ile başlayarak Ödemiş’te artık Ödemişli gibi yaşamaya çalışıyor.

Ödemiş’in en çok sevilen kebabını da şimdi doya doya yediğini belirten Sanatçı Bedia Akartürk, “Ben Ödemiş’in tengül pidesini, Ödemiş’in kebabını her yerde anlatıyorum ve anlatmaya devam edeceğim. Ödemiş Kebabı gibisi yok. Bu lezzeti hiçbir yerde bulamazsınız. Herkesi Ödemiş kebabı yemeğe davet ediyorum” diyerek dün oturduğu Çankaya Kebap salonundan bu sözlerinin herkese duyurulmasını istedi.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi