HABER:BSHA
Bolu’da gittikleri üçüncü hastanede tedavi olabildiğini anlatan Karcı,  “Yetkililer Bolu’da yaşanan sağlık sorunlarının çözümü için bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Sağlık 7-24 verilmesi gereken kutsal bir hizmettir” dedi.
İstanbul yönüne doğru giderken Bolu il sınırlarına girdikleri sırada şiddetli bir karın ağrısı yaşayan ünlü Radyo Yapımcısı ve Spiker Ufuk Karcı, ildeki bir özel hastanede yaşadığı sağlık skandalını mikrofonuna taşıdı. 8 Haziran gerçekleştiği yayında il merkezine girdikleri sırada aniden rahatsızlandığını anlatan Karcı, “Dayanılmaz bir karın ağrısı yaşamaya başladık. Hemen Bolu’daki Devlet Hastanesi’nin acil servisine başvurduk. Acilde bir serum takıldı. İkinci serumu takmak istediler. Ancak daha öncede bu sorunu yaşadığımı ve iğne ile ağrımın dindiğini anlattım. Hemşireler serum takmakta ısrar edince, özel bir hastaneye gitmeye karar verdik. Dış cephesi gösterişli bir özel hastaneye gittik. Yaşlı bir bey bizi acil serviste karşıladı ve ‘Bu saatte uzman doktor yok, size bakamayız’ dedi. Biz de ikinci bir özel hastane bulduk. O hastanede tedavimiz yapıldı” diye konuştu.
Kanamalı bir hasta gitse ne olacak
Kendisinin rahatsızlığının acil olmasına rağmen geç de olsa tedavi edildiğini anlatan Karcı, “İlk gittiğimiz ve ‘uzman doktor yok’ denilen hastaneye kanamalı bir hasta giderse ne olacak? Ya da eli ya da parmağı kopan, parçalanan bir hasta? Yetkililerin bu soruya yanıt vermesi lazım” dedi.
Sağlık müdürlüğü inceleme başlatacak
Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Karcı’nın gittiği devlet ve doktor yok denilen özel hastanenin kayıtlarının inceleneceğini, bir suç unsuru varsa tespit edileceğini açıkladı. 

Editör: Haber Merkezi