HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından ortaklaşa Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22. yıldönümünde anıldı.

Programda söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selami Sönmez  şunlara söyledi.

''Bir toplum böyle çöker işte devletin yerini kaba kuvvet alır, susulur yasanın yerini din alır, korkulur yolsuzluklar, cinayetler birbirini izler, eller kollar bağlanıp götürülür'' demişti Uğur Mumcu.

Uğur Mumcunun evinin önünde alçakça bir pusuda katlediliş ve kaleminin kırılmasının üzerinden tam yirmi iki yıl geçmesine rağmen halen katilleri yakalanamamıştır. Mumcu'nun gerçekleri, doğruları yılmadan savunduğu, Cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, Kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, ellerinin bir an bile titremediğini hepimiz biliyoruz.

 Uğur Mumcu evinin önünde alçakça bir pusuda katlediliş ve kaleminin kırılmasının üzerinden tam yirmi iki yıl geçmesine rağmen halen katilleri yakalanamamıştır.

Mumcu'nun gerçekleri, doğruları yılmadan savunduğunu, cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, Kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, Ellerinin bir an bile titremediğini hepimiz biliyoruz. Uğur Mumcu, Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların aksine, Türk Ulusuna ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik ulus ötesi komploların derin komuta merkezlerini Azmettiricilerini keşfedip, Tetikçilerin ardındakilere dikkat çekmenin bedelini hayatıyla ödedi. İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu'yu Katledenler, Vurdular, Parçaladılar ancak her parçasında onun gibi, onu aşacakların, doğacaklarını unuttular. Yokluğuyla geçen bunca sürede Halkımızın içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi inandığı değerler ve ona duyulan sevgi her geçen gün daha da arttı. Bir gün Mezarımızda güller açacak ey Halkım, Unutma bizi. Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey Halkım, unutma bizi; Böyle seslenmişti Uğur Mumcu bize katledilmeden önce. Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız.

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, diğer aydınlarımızın ve Emniyet Müdürümüz Gaffar Okan'ın faili Meçhule kurban gittiği alçakça cinayetlerin takipçisiyiz. Uğur Mumcu'nun fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin sonsuza dek var olacağını defalarca hatırlamaktan ve hatırlatmaktan usanmayacağız. Bedenen aramızda olmasa bile Atatürkçü Uğur Mumcu, Laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, Yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Hayatı boyunca doğru bildiği yazmaktan korkmayan demokrasi sevdalısı, Cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, Saygı ve Özlemle anıyoruz.'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez Şunları söyledi''  Bugün Gazeteci, Araştırmacı Türk Basının Önemli simgesi Uğur Mumcunun Aramızdan ayrılışının yirmi ikinci yılı bugün Uğur Mumcuyu saygı ve özlemle anıyoruz. Acısı hala dinmiş değil, bu cinayetin aydınlanmasını, arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkması için tüm yetkililer üzerine düşeni yapmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisinde faili meçhul cinayetlerin aydınlanması yolunda en büyük savaşçısıdır. Bizde aydınlanma ve demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Sözlerimi Uğur Mumcu'nun şu sözleri ile bitirmek istiyorum ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben anti emperyalisttim, ben tam  bağımsız Türkiye'den yanayım ben özgürlükçüyüm, ben insan hakları savunucusuyum, ben terörün karşısındayım, ben yobazların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım” dedi. 
Editör: Haber Merkezi