HABER: GAMZE ONAN

Ödemiş Kültürpark Karşısı Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen "Değişen Anayasaya Hayır" söyleşisine katılacak olan Uğur Dündar'ın dün geçirdiği rahatsızlık nedeniyle katılamadı. Dündar’ın söyleşiye katılamayacağını gelen vatandaşlara İzmir Milletvekili Aytun Çıray duyurdu.

Gerçekleşen söyleşiye katılamayan Dündar telefonla bağlandı. Söyleşiye neden katılamadığını dile getiren Uğur Dündar dün mide ve bağırsak ile ilgili bir rahatsızlık geçirdiğini ve söyleşiye katılamadığı için çok üzgün olduğunu belirtti. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığını da ekleyen Dündar anayasa değişikliği ile ilgili yaptığı kısa konuşma ile söyleşiye katılan vatandaşlardan alkış topladı.

Dündar yaptığı konuşmada, “Referanduma katılmama oranı %10’un üzerine çıkarsa her katılmayan, her oy kullanmayan yurttaşımız bu anayasaya evet oyu vermiş anlamına gelir. Dolayısıyla mutlaka ve mutlaka sandığa gitmemiz gerekiyor. Bu durum memleket görevi olmasının yanı sıra çocuklarımıza bırakacağımız en değerli, en saygın miraslardan biri olacaktır. Bundan yıllar sonra işte eğer biz sandığa gidip o oyu vermeseydik Cumhuriyetin yerinde yeller esecekti. Parlamenter, demokrasi yerine tek adama ölümsüzlük dışında her türlü yetkiyi veren o anayasa kabul edilmiş olacaktır. Sadece bizim sandığa gitmemiz de yetmiyor. Bizler dost bildiğimiz yakın gördüğümüz komşumuzu, arkadaşımızı onlarla tamamen arkadaşlık çevresinde kırmadan, onu rencide etmeden evet oyu verecek olan bu yurttaşımızı saygıyla değerlendirdiğimizi söyleyelim fakat ona niçin hayır demesi gerektiğini izah ederek ve evet oyundan vazgeçirerek sandığa götürebilirseniz bu icra ettiğiniz görev tam anlamıyla yerine getirilmiş olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi