Foto:NİHAT ÇAKIROĞLU

 Ödemişte 1946 yıllında dede Hüseyin Bozova tarafından Ödemişlilere Bozova kuaför adın altında hizmet vermeye başlamış. Dede Hüseyin Bozova’ya zaman içerisinde babaanne Fatma Bozova’da eşlik ederek bir aile kuaförü haline gelmiş. Dede ve Babaanneye 1960 yıllında oğulları Saadetin Bozova katılarak ikinci kuşak olarak Bozova kuaförü vefat ettiği 1989 yıllına kadar zirveden zirveye taşımayı başarmış. Eşinden sonra işletmeyi   devralan anne Güldoğan Bozova  eşinden aldığı bayrağı  en iyi şekilde taşımış. Üçüncü kuşak Olarak Torun Yiğitcan Bozova ve eşi Selin Bozova yeni hizmete açtıkları Bozova kuaförün ikinci şubesinde Ödemişlilere hizmet vermeye başladılar.

Dün Akıncılar Mahallesi Kültür Caddesinde Ödemiş Kuaförler ve berberler Odası Başkanı Necati Gülgen ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılışı yapılarak hizmet vermeye başladı. Açılışta Bir konuşma yapan Başkan Gülgen “Dededen Babaya ,babadan oğulla ,anneden oğulla geçen Bozova kuaför Ödemiş’in 1946 yıllında açılmış ilk bayan kuaförü olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yeni eçılan işyerinin kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar getirmesini diliyorum”

İş yerinin açılış kurdelasını Başkan Necati Gürgen ve Baba Şükrü Kokut kestiler. Yiğitcan –Selin Bozova “1946 yıllından beri dedemiz Hüseyin Bozova Ödemişte kuaför olarak hizmet vermeye başladığında kuaförlük mesleği Ödemişte Bozova olarak algılanmış. Hata dedemin anlatığına göre kuaförlere  “Bozovacılık” yapıyorlar diye isim takılmış. Üçüncü kuşak olarak Ödemiş Akıncılar Kültür Caddesinde Ödemişlilere hizmet vermeye devam edeceğim.”

Editör: Haber Merkezi