Haber: Dilek Ayvalı

Artan terör olayları ve son iki günde verilen şehit sayısının artması sonrası yurt genelinde sabrı taşan vatandaşlar eylemlere devam ediyor. İzmir'in Tire İlçesinde saat 20.30'da şehitler parkı önünde ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan Tireli binlerce vatan sevdalısı, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Yürüyüşe Ak Parti Tire İlçe Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, MHP İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Esnaf Odaları Başkanı Ümit Ünalmış, Türk Eüğitim Sen Tire Temsilcisi Füsun Çetin, Eğitim-iş Sendikası Tire Temsilcisi Alaaddin Ağca, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, ADD Tire Şube Başkanı Murat Özan, Teira Riders Motorsiklet Grubu Başkanı Ercan Çelik, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve binlerce Tireli katıldı.

Topluluk adına konuşmayı Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük yaptı. Eskiyörük'ün konuşmasında, "Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz. Her şehit haberinde millet olarak sonsuz acılara yeniden boğuluyoruz. Şunu herkes bilsin ki ne kadar farklı düşünsek de söz konusu vatanda gerisi teferruattır. Tasması dış güçlerin elinde olan terör örgütü, ülkemizi kaos ortamına sürükleyip kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışıyor. Teröre karşı kararlı bir beraberlik sergilenmesi gerekmektedir. Tüm Tire halkını, bu duyarlılığından ve dayanışmasından dolayı kutluyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından dağılan grubun içinden yaklaşık 100 kişilik bir kalabalık HDP Tire İlçe Binası'nın önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri ile burada karşı karşıya gelen kalabalık polisle kısa süreli münakaşalarda bulundu. Tire Güngören İş Hanı'nın 3. katında bulunan HDP İlçe Bürosu'nun önce camları taşlandı, ardından binaya giren öfkeli gençler içeri girerek HDP'nin tabelasını indirip yerine Türk Bayrağı astılar. Şehit haberlerini içlerine sindiremeyen gençler İstiklal Marşımızı okuyarak dağıldılar.

 

Editör: Haber Merkezi