HABER: DİLEK AYVALI
Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafndan düzenlenen ve Tire Şehitler Parkı önünden başlayan ‘Farkındalık Yürüyüşü’ Öğretmenevi Bahçesinde sona erdi.
Öğrenciler yürüyüşte üzerinde sloganların yazılı olduğu pankartları taşıdılar.

Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Osman Sönmez yaptığı açıklamada, “Dünya Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşü geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Katılım her yıl artıyor. Öğrencilerimiz bu tür etkinlikler ile daha sosyal hale geliyorlar. Bizler çoğu zaman beyinlerdeki engelleri aşamadığımız için üzücü olaylar yaşayabiliyoruz. Engellilerimizin yaşamını kolaylaştıracak ve sosyal yaşama daha rahat adapte olabilecekleri, diğer vatandaşlarımızdan hiçbir farkları olmadan yaşayabilecekleri bir dünya hayal ediyoruz. Umuyoruz ki bunun farkına varılır” dedi.
Yürüyüşün ardından katılımcılara Tire Öğretmenevinde öğle yemeği ikram edildi.
Farkındalık Yürüyüşüne Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Tire İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Tire Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Osman Sönmez, Tire Engelliler Derneği Başkanı Şennur Aygün, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi