Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyetin 93’ncü yıl dönümü Tire’de de coşkuyla kutlandı. Dört Eylül Stadyumu’nda 5 bin kişinin izlediği Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan tören programında Halk Oyunları Usta Öğreticileri ve öğrencilerinin bulunduğu toplam 500 kişi “Tire Koca Arap” zeybeği oynadı.



İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ile Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in öğrenci ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan programda, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.



Tire Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları topluluğunun gösterileri kutlamalara renk kattı. Stadyumdaki programın finalinde ise yaklaşık 500 kişinin günlerce hazırlandığı gösteride toplu şekilde zeybek gösterisinde bulunuldu. Kutlamalar, orta dereceli okulların geçit töreniyle son buldu.



İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak, “246 şehidimiz ve binlerce gazimiz o karanlık gecede Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlara gerekli cevabı verdiler. Onlar, kanı ve canı pahasına Cumhuriyetimizi sonuna kadar koruma ve kollama görevini yerine getirdiler. Cumhuriyetimize, birliğimize, dirliğimize ve bütünlüğümüze yönelik uzanan elleri asla affetmeyeceğiz. Cumhuriyet, Türk insanı için birlik beraberlik, eşitlik, çağdaşlık ve uygarlık demektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi