Haber: Dilek Ayvalı

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 3 tarihi konak daha ayağa kalkacak.
Bedesten ve Yalınayak Hamamı restorasyonlarını bitiren, Kutuhan ve Tarihi Arasta'nın restorasyonunu bitirmek üzere olan, Yayla Fakıh Mescidi ve Ali Efe Hanı gibi tarihi yerlerin restorasyonuna başlayacak olan Tire Belediyesi, ilçenin tarihini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Tire'nin tarihi yapıları arasında yer alan ve Tire Belediyesi tarafından kamulaştırılan Karcı Konağı, Doktor Nihat Bulguç Konağı ve Çeltik Konağı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Çalışmaların ardından, Karcı Konağı ve Dr. Nihat Bulguç Konağı, Tire Belediyesi'nce turizm amaçlı kullanılacak.

Çeltik Konağı 

Hizmet Binası Olacak 

Tire Belediyesi tarafından 2011 yılında kamulaştırılan İsmail Taşlı Caddesi'ndeki Çeltik Konağı ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait yeni hizmet binası olacak. Yapılan protokolle Tire Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 30 yıllığına ücretsiz tahsis edilen konak, ''Yerel Hizmet Binası'' olarak kullanılacak.

Önce 65 Milyon TL'lik Tire Tayfur Çiçek Stadyumu'nu ilçemize kazandıran, sonrasında da Hüseyin Ağa Köprüsü üzerindeki Tire Belediyesine ait arazide ''Atık Su Arıtma Tesisini'' tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi, il ve ilçe belediyelerin birlikte uyum içerisinde çalışmalarına bir örnek daha eklemiş oldu.



Editör: Haber Merkezi