MHP Tire İlçe Kongresi yapıldı. Cumartesi günü yapılan kongrede iki aday ilçe başkanlığı için yarıştı. Mevcut Başkan Bayram Demirel, 3. kez başkan olmak için aday olurken, partinin genç isimlerinden biri olan Atakan Duran ise ilk kez ilçe başkanlığı yapmak üzere aday olmuştu.

Musavvat Dervişoğlu’nun katılımı salonda coşku yarattı

Kongreye katılanlar arasında; MHP İl Başkanı Necat Karataş, eski Genel Başkan adayı Musavvat Dervişoğlu, eski milletvekilleri Şenol Bal ve Erdal Sipahi, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, il yöneticileri ve birçok ilçenin Başkanının yer aldı. Kongreyi CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan da konuk olarak takip etti.

Divan Kurulunun oluşturulması ile başlayan kongrede, Divan Başkanlığını Erdal Sipahi, Divan üyeliklerine ise Selahattin Şahin, Murat Taşer, Şevket Alptekin, Kürşat Haliloğlu seçildi. Kongre, daha sonra “Yönetim Faaliyet” ve “Mali” raporların okunması ve ibrası ile devam etti.

Karataş ve Bal, hükümete ‘yolsuzluk soruşturması’ üzerinden yüklendi

Daha sonra konuşmalara geçildi. İl Başkanı Necat Karataş ilk söz alan isim oldu. Karataş, birlik ve beraberlik içinde bir kongre diledi ve hükümeti, dört eski bakanla ilgili olarak Meclis’te yapılan ‘yolsuzluk’ oylaması hakkında, sert şekilde eleştiren bir konuşmada bulundu. Daha sonra söz alan eski milletvekili Şenol Bal’da aynı şekilde hükümeti hedef alan bir konuşma yaptı ve Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini ve çıkış için tek çarenin MHP olduğunu iddia etti.

“Bundan böyle Tire’nin gündemini MHP belirleyecek”

Atakan Duran konuşmasında; “Anlaşılan o ki, iktidarın yıllardır içinde bulunduğu bu aymazlık ne yazık ki, ana muhalefet partilerine de bulaşmış,  Atatürk'ün manevi mirası üzerinde yıllardır siyaset yapanlar,  kimliklerini Soros’culara teslim etmeye başlamışlardır. Her şeye rağmen ve bütün bunlar karşısında Türk milliyetçilerinin ümitsizliğe kapılmaya, teslim olmaya, yolunu ve çizgisini değiştirmeye asla hakkı yoktur. Çünkü biz Türk milliyetçilerinin, geçmişte olduğu gibi bu gün de, yarında ülkemizin en büyük teminatı olmak gibi kutsal bir sorumluluğu vardır.  Bu sorumluluk anlayışımız bizleri diğer siyasi düşüncelerden ayırmakta ve tüm güçlüklere rağmen ayakta tutmaktadır.  Bizler ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gerektiğinde canından vazgeçen aziz bir davanın takipçileriyiz. Bu yüzden yılmadan usanmadan vatanını samimi bir şekilde seven herkesi MHP çatısı altında birleşmeye, tek yürek olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin selameti için her Türk evladını, MHP çatısı altında taşın altına elimizi değil gerekirse başımızı koymaya çağırıyoruz. Bu gün burada, bu düşüncelerimizi paylaşan arkadaşlarımız ile birlikte bu kutlu görevi üstlenmek üzere  ilçe başkanlığına aday olduğumuzu bir kez daha beyan etmek istiyorum.  Allah'ın takdiri ve sizleri tercihi ile bu kutsal görevi üstlendiğimizde,  20 yıldır edinmiş olduğum tüm birikimlerimi ve tecrübelerimi partimizin başarısı için hayata geçireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

 

"Sizlerin desteği ile ilçe başkanlığı görevini üstlendiğimizde elde edeceğimiz başarıları tüm partililerimiz ile paylaşacağız" diyerek konuşmasını sürdüren Duran, "Parti içi demokrasiyi en üst düzeyde uygulayarak, atacak olduğumuz tüm kritik adımlarda partililerimizin görüşlerini alacağız.  Başarı hepimizin olacak. Başarısızlık ise şahsıma ait olacak.  Hiçbir mazeret üretmeden tüm sorumluluğu üstlenmeye huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak üye sayımızı 2 bin rakamına çıkartmak olacak. Bugün yıllardır milliyetçi ve ülkücü bilinen partililerimizin bile üye listemizde yer almayışı oldukça üzücü.  Bu yüzden öncelikle tüm dava arkadaşlarımızı partimizin çatısı altında bir araya getirmeye çalışacağız. En önemlisi de parti içi demokrasiyi önemseyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  İstiyoruz ki, bundan sonra delegelerimizin seçimini tamamen üyelerimiz gerçekleştirsin.  Artık masa başında delege listesi hazırlama işi partimizde son bulsun" dedi.

 Duran; 161, demirel; 146 oy aldı

konuşmaların ardından oy kullanımına gecildi ve 400 delegenin 307'si oy kullandı. Yapılan sayım sonuçlarına göre; Atakan Duran kullanılan 307 oyun 161’ini alarak Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatının yeni Başkanı oldu. İki dönem başkanlık yapan Bayram Demirel, 146 oy aldı. Kullanılan oyların hepsi geçerli çıktı.

Duran’ın yönetim listesinde şu isimler yer alıyor:

Burak Şenol, Hasan Elibol, İbrahim Belice, Mustafa Sezen, Can Toprakçı, Mehmet Erbahçeliler, H. Volkan Kulalı, Gülgezer Koçlar, Günay Titiz, İlhan Horunlu, Mevlüt Eriş, Necati Öter, Tevfik Karadağ, Ümit Çalışan, Hasan Güldürdek, İsmail Tosun, Binnaz Nizamoğlu, İsmail Aktürk

Editör: Haber Merkezi