Tire Kaymakamı Mehmet Usta, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nu makamında ziyaret etti.


Tire Kaymakamı Mehmet Usta, ilçedeki kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretlere devam ediyor. Kaymakam Usta önceki gün Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nu ziyaret ederek odanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kent ekonomisi ve kentin sanayisi ile ilgili de bilgiler veren Hüseyin Çapkınoğlu, ilçenin sanayi, tarım, ticaret ve turizm alanlarında sıçrama yapması gerektiğinin altını çizerek, “İlçemiz her yönden zengin bir ilçe. Doğası, ekonomisi, tarımı ve ürün çeşitliliği, organize sanayi bölgesi ve tarihi açıdan oldukça zengin bir ilçe. Fakat ne yazık ki tarımda, sanayide ve özellikle de turizmde bir sıçrama henüz yaşanmadı. Tire geçtiğimiz yıl da bunu yakalayamadı” dedi.

120 GİRİŞİMCİ KOSGEB’E KATILARAK BELGE ALDI

Tire Ticaret Odası’nın 2014 yılında akredite oda unvanını aldığını belirten Çapkınoğlu, “Odamız bir yıldan bu yana üyelerine beş yıldızlı hizmet veren bir oda. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta 18001 İş sağlığı ve Güvenliği belgemizi de aldık. Dört dönem Kosgeb kursu düzenledik ve yaklaşık 120 genç girişimci kardeşimize girişimcilik sertifikası verdik. Kursları tamamlayan kardeşlerimizin yaklaşık yirmisi de kendi iş yerlerini açtı. Kursa katılanların belgelerini de genellikle iş yerlerini açan kardeşlerimizin açılışlarında düzenlenen törenlerle verdik. Beşinci dönem kursumuzun belge töreninde sizleri de aramızda görmek isteriz” dedi.

Kaymakam Mehmet Usta da Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nu çalışmalarından ve başarılarından dolayı kutlayarak daha sık bir araya gelmeyi dilediğini sözlerine ekledi.
Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi