HABER:DİLEK AYVALI
Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı. Tetik, Karayolu Trafik Haftası’nın 1995 yılından itibaren her yıl düzenli olarak dünyada ve ülkemizde kutlanmakta olduğunu belirterek, “Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir.  Trafik kazalarında ölüm ve yaralı sayılarının azaltılmasının tek yolunun eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bu konuda toplumsal bilinçlenmemizi artıracak çalışmalar yapmaktayız. Trafiğin can ve mal güvenliğinde sorun oluşturmaması için bu alanda da kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi başta kurum ve kuruluşlar olmak üzere bireylerinde sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Sürücülere eğitimler verildi”

Emniyet kemeri ve kask gibi kurtarıcı unsurların sürücüler arasında yaygın kullanımı için çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Tetik, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda ilçe emniyet müdürlüğümüzde görevli trafik büro personelimizce, traktör sürücülerine yönelik; tarım araçlarının güvenli kullanımı ve trafik kurallarına uymaları konusunda ve ilçemizdeki servis şoförlerine yönelik ayrıca ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize görsel ve uygulamalı olarak eğitimler verildi. İlçe emniyet müdürlüğümüzce yapılan uygulamalarda; trafik kazalarının teşkil eden hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanımı gibi kuralların ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimleri titizlikle uygulamaya devam ediliyor. Tüm halkımızın trafik kurallarına daha çok uyacağı, daha az denetim ve dolayısıyla daha az ceza uygulanacak günlere süratle ulaşmak arzusuyla saygılar sunuyor, kazasız günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Yılda 850 sürücüye belge düzenlendi

Tire İlçe Emniyet Müdürü Tetik konuşmasında ilçedeki araç sayılarına da yer verdi. 2017 yılı ilk dört aylık zaman diliminde yapılan denetimlerde Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri 11 bin 249 aracı kontrol ederek 487 bin Türk Lirası cezai işlem uygulandı ve kusurları bulunan 589 araç da trafikten men edildi.

Tire’de 22 bin 215 araç, 15 bin motosiklet olmak üzere toplam 37 bin 215 tescilli araç bulunmakta, 1989 yılından bu güne kadar toplam 23 bin 784 kişiye sürücü belgesi tanzim edildi.

Trafikte yılın başarılı sürücüsünün de ödüllendirildiği törende yılın sürücüsü Cengiz Konur’a plaketini Kaymakam Tanrıseven sürücüyü tebrik ederek vermesinin ardından tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi