HABER: DİLEK AYVALI



Tire Halk Eğitimi Merkezi, ANKA Kültür Sanat Akademisi GSK işbirliği ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nca düzenlenen Halk oyunları yarışmasına katıldı.

8 Mart 2015 Pazar günü Gaziemir Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler İl İçi Yarışmasına katılan ve Tire Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Eğitmeni Halil Altın’ın çalıştırdığı ekip yarışmadan üçüncülük kupası ile ilçeye döndü.

Yarışmada İzmir yöresi zeybek oyunlarını sahneleyen 14 kişilik genç ekip,  Selçuk, Tire ve Ödemiş oyunları ile yarıştı. Tire Halk Eğitimi Merkezi olarak bölge oyunlarının ön plana çıkartılmasının amaçlandığı yarışma ekibi düzenlemesiz geleneksel dalda yarıştığı yarışmada Ege Üniversitesi DTMK sanatçılarının ezgileri ile sahne aldı.

Halil Altın, “Bizi destekleyen Tirelilere teşekkür ederiz”

Tire Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Eğitmeni Halil Altın yarışma sonrası yaptığı konuşmada, “Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Sayın Turhan Eke’ye ekibimize inanarak verdikleri desteklerden ötürü ekibim adına teşekkür ederim. Ayrıca idarecilerimize, yarışma günü İzmir’e gelerek bizi yalnız bırakmayan Tirelilere ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Çalışmalara devam edeceğiz. Yıllar sonra Tire’de zeybek oyunları alanında bir ilki gerçekleştirdik. Tire’nin geçmişte olduğu gibi yine başarılar yakaladığı günlere dönmesini istiyoruz” dedi.

Ekip bölge yarışması için heyecanlı

Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke de ekibin başarısından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Ekibimiz tüm gayretiyle çalıştı. Yarışma esnasında en küçük bir eksiklik puan kaybetmenize neden oluyor. Tire Halk Eğitimi Merkezi ekibi yıllar sonra Tire’ye başarı getirebilme heyecanıyla küçük ama puan kaybettiren hatalar yaptı. Ekibimizde görev alan her bir öğrencimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız sürüyor zira bugün ekibimizin Zeybekler Grup Yarışmasına katılıp katılmayacakları belli olacak. Ekibimiz bu nedenle oldukça heyecanlı. Aynı heyecanı tekrar yaşamak istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi