HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
İzmir’de tamamlamış olduğu 4 etap Granada projeleri ile konut sektörüne yeni bir soluk getiren Yusuf Aya İnşaat, şimdi de Tire Garden Evleri ile başta Küçük Menderes bölgesi olmak üzere İzmir’in pek çok ilçesinde örnek bir projeyi daha tamamlamak üzere.  

Yıllardır aynı kalitede kalabilmek tesadüf olamaz...
Yusuf Aya İnşaat olarak kuruldukları 1987 yılından bu yana,  gayrimenkul sektöründe kazandıkları tecrübe ve geliştirdikleri yönetim ve çalışma anlayışıyla mutlak müşteri memnuniyetini ilke edindiklerini söyleyen Yusuf Aya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Ercan Yıldırım, “Şirketimiz çalışma faaliyetlerinin her alanında ve her döneminde değişim, verimlilik, müşteri odaklılık gibi değerleri "şirket kültürü" olarak benimsedik. Başarımızın sırrının bu değerleri yönetmekten geçtiğini bilerek hizmetlerimizi sürdürdük. Kalite Yönetim Sistemi gereklerinden ödün vermeyen, teknolojik yeniliklere duyarlı, müşteri odaklı yaklaşımı Yusuf Aya İnşaat'ın yıllardır aynı kalitede kalabilmesini sağladı. Bizler kalitenin ve kaliteyi sürdürebilmenin asla tesadüf olmadığına inanıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürerek, kaynaklarını koruyan ve geliştiren, şeffaf yönetim anlayışı, dinamik ve yetkin kadromuzun özverili çalışmaları ile sahip olduğumuz Kalite Yönetim Sistemini, sürekli geliştirip, iyileştirerek ulusal ve uluslararası platformda sektörün her dalında var olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Tire tam bir cazibe merkezi
Tirenin sosyo ekonomik yapısının çok renkli ve zengin olduğunu söyleyen Yıldırım, “Projemize başlamadan önce Tire hakkında yaptığımız araştırmalarda Tire’nin tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini, süt ve tarım sanayi konusundaki gelişmişliğini, endüstriyel sanayi alanında yapılan yatırımları ve tüm bunların yanı sıra Tiredeki küçük esnaf çeşitliliğini ve zenginliğine de ivme kazandırmış olduğunu gördük. Tarihsel ve doğal zenginliğine paralel olarak da turizmle ilgili bir cazibe merkezi olduğunu gördük. Her ne kadar ulaşımla ilgili ihtiyacı henüz yatırım aşamasındaysa da trenle ulaşımın rahat ve güvenli bir şekilde olması da ayrı bir avantaj.  Tirenin ekonomik avantajları bu denli zengin olunca bu durum şehrimizde yaşayan insanların sosyo-kültürel gelişmişliğini de olumlu yönde etkilemiş durumda. Bu değerler ışığında Tire'nin bölgenin en gelişmiş ilçesi olduğunu düşünüyoruz. Tirenin sosyal hayatındaki canlılık bize bunları net bir şekilde gösteriyor.”şeklinde konuştu.  

Konut projelerinde insanların sosyo kültürel özellikleri dikkate alınmalı
“Tire’nin bütün bu avantajlarına ve gelişmişliğine uygun yaşam alanı projeleri üretilmemiş” diyen Yıldırım, “Tire’de yapılan konut projelerinde ilçede yaşayan insanların sosyal ihtiyaçları, ne yazık ki,  yeterince dikkate alınıp düşünülmemiş.  Tire Garden evleri düşüncesi bütün bu araştırmalarımızı, gözlemlerimizi ve Tirenin avantajlarını, eksikliklerini değerlendirerek ortaya çıktı. Bu açıdan Tire’de bundan böyle yapılacak olan diğer konut projelerine örnek olduğumuzu düşünmek bize mutluluk veriyor” dedi. 

Biz daire değil, yaşam satıyoruz.
"Tire'de Yeni Bir Yaşam Başlıyor" sloganıyla yola çıktıkları Tire Garden Evleri Projesi ile Tire’de ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Ercan Yıldırım, “Tire Garden evleri projesinde Tirelilerin bir yaşam alanında hayal ettiği her şeyi düşünüp tasarladık. Birçok özelliğiyle aynı zamanda Tire’de bir ilki gerçekleştirmekte olduğumuz bu projemizde yer verdiğimiz sosyal alanlarla, yaşamını Tire Garden Evlerinde sürdürecek olanların her türlü yaşam ve sosyal ihtiyaç çeşitliliğini düşündük. Hepimizin özlemle yaşatmak istediği komşuluk ilişkilerini de öne çıkaran bir konsept oluşturduk. Çünkü biz sadece daire ve konut değil, aynı zamanda yaşam satıyoruz” şeklinde konuştu.

 “Mimarisiyle ön plana çıkan bir proje oluşturduk” diyen Ercan Yıldırım, “Projemiz 48 daireden oluşuyor. Tirelilerin beğenilerini ve huzurlu yaşam tarzlarını hedef aldığımız projemizde,  2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz bulunmakta. Özellikle müstakil yaşam özlemi duyan herkese hitap eden projemiz, “ Biz daire değil, yaşam satıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir’in 5-6 ilçesi hariç, bütün ilçelerinde ve özellikle de Küçük Menderes Bölgesinde Tire Garden Evlerinin detaylarını içeren başka bir proje olmadığını hatırlatan Ercan Yıldırım, “Tire Garden evleri, özellikle sosyal alanlarıyla fark yaratan bir projedir. Proje içerisine yer verdiğimiz çocuk oyun alanları, açık yüzme havuzu, tenis kortu, fitness ve spor salonu, sauna, jakuzi, Squash (duvar tenisi) alanı, toplantı salonu ve yönetim ofisi gibi sosyal tesisleri ile ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Yer altı otoparkımızda her aileye iki araçlık park yeri ayrılmış durumda. Ayrıca tüm site sakinlerimizin kullanımı için 10 araçlık bir misafir otoparkı da mevcut.  Üst seviyede güvenliği esas aldığımız Tire Garden Evlerinde güvenlik kameraları 24 saat aralıksız olarak sakinlerinin güvenliği için hizmet verecek.” dedi. 

Tire'nin yeşilini taçlandıran proje             
Tire Garden Evleri projesinin Tirenin yeşilini taçlandıran bir proje olarak anılacağını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Tire Garden‘ı en ayrıcalıklı kılan özelliklerden biri de şüphesiz yeşil alanlara verdiği önem. Özenle hazırladığımız dış mekan yeşil alanlarını fonksiyonel olarak düzenledik.  Çocuklarımız için, doğayla iç içe 7/24 güvenle oynayabilecekleri, arkadaşlıklar kurabilecekleri, yeşilin ve oksijenin keyfini doyasıya çıkarabilecekleri alanlar ürettik. Böylece Tire’de örnek bir yaşam alanı oluşturduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi