HABER:DİLEK AYVALI

Açılış törenine Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven,  İlçe illi Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, kurum müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke törende yaptığı konuşmasında Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kapsamında 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren açılan kurslar hakkında bilgiler verdi. Müdür Turhan Eke, “Bu güne kadar 614 kurs açıldı ve bu kurslara 9 bin 341 vatandaşımız katılım gösteri. Bu kurslarımıza katılım meslek kurslarında 3 bin 400, genel kurslarda 5 bin 900 şeklinde. Açık Lisede bin 700, açık ortaokulda 400 öğrencimiz mevcut. 3-6 yaş okul öncesi öğrenci sayımız 167. Halk oyunları ekiplerimiz, mehteran ekibimiz, geleneksel kıyafetlerimizden oluşan defile kıyafetlerimiz gerek yurt içinde gerek yurt dışında ilçemizin adını en yüksek sesle duyurmaya gayret etmektedir. Şüphesiz ki ortadaki başarılarda en önemli desteği ilçemizin mülki idaresinin başı olan ilçe kaymakamımız Hasan Tanrıseven’den görmekteyiz. Ayrıca işlerimizi hep kolaylaştıran ilçe müdürlüğümüz ve ona bağlı eğitim kurumları, diğer kamu kurumları, Tire Organize sanayi Müdürlüğü, Ticaret odası ve tüm diğer oda başkanlıkları, Torbalı İşkur Şube Müdürlüğü, Tire Belediye Başkanlığına bağlı tüm birimler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, ilçemizde bulunan birçok özel ve tüzel kişilik başarıya katkı koymuştur” dedi.

‘Daha fazlasını isteyin’

Konuşmasının sonunda kurumun son projelerinden söz eden Eke, “Yine üzerinde çalıştığımız önemli bir proje de ilçe kaymakamlığımız koordinesinde müdürlüğümüz, kız meslek lisesi müdürlüğümüz, büyükşehir belediyesi meslek fabrikası şube müdürlüğü, Tire Süt Kooperatifi işbirliğinde ilçemizdeki süt işletmelerine ara eleman yetiştirme eğitimleri projesidir. Bir diğer çalışma olarak mantar yetiştiriciliği örtü altı sebze yetiştiriciliği kursları altında alternatif tarım ürünlerinin ilçemize kazandırılması farklı gelir kapılarının açılması hedeflenmiştir. Destek veren herkese teşekkür ederim. Değerli misafirler gerek ilçe merkezinde gerek mahallerimizde yaşayan sakinler olarak bizlerden hep daha fazlasını isteyin. Biz ekip olarak sizlerin her türlü eğitim talebinize cevap vermek için 08.00-23.00 saatleri arasında haftanın yedi günü ve bütün yıl hazırız. Zira İlçe kaymakamımız sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in çalışma sistemi ve talimatları da bu yöndedir” şeklinde konuştu.

“Siz isteyeceksiniz, merkezimiz yapacak”

Törende İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven de bir konuşma yaptı. Tanrıseven, "Tire halk eğitimi merkezi örgün eğitimin yanı sıra yaygın eğitiminle de vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Önümüzdeki aylarda sadece merkez değil kırsal mahalleleri de tarayarak vatandaşların hangi kursları istediğini araştırıp önümüzdeki yıl bu kursların açılmasını sağlamanızı istiyorum. Sizler isteyeceksiniz halk eğitimi yapacak" dedi.


Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra konuklar iğne oyaları, ahşap boyama, kumaş boyama, takı tasarım, mefruşat, giyim ve nakış kurslarında hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek sergiyi gezdiler. 

Editör: Haber Merkezi