Haber: Dilek Ayvalı

Tire CHP Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kolları Eski Başkanı Hayati Okuroğlu, parti üyeliğinden istifa etti

CHP Tire İlçe kongresi 1 Aralık 2015 Salı günü Tire Hangar Düğün Salonu’nda yapılacak ve kongre öncesi İzmir ilçelerinde olduğu gibi Tire CHP’de de hareketli günler yaşanıyor.

İstifasını önce sosyal medya üzerinden duyuran Tire CHP Gençlik Kolları Eski Başkanı Hayati Okuroğlu, öğleden sonra da resmen istifa ettiğini noter belgesini yayınladı.

Okuroğlu yaptığı açıklamada, “Girdiği bütün seçimlerde başarısız olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kurmaylarının koltuklarına yapışıp tabandan tavana örümcek bir yapı oluşturup, bu yapılarında partiyi ideolojisi ve tüzüğünü yok sayarak yönetmesinin bu ülke ve partinin önünü tıkamaktan başka bir işe yaramadığı düşüncesi ve insanlara hizmetin sadece siyasi çatı altında olmadığı bilinciyle siyasi hayatıma son verdim. Bu partinin iktidar olmamasının nedeni sözde gençliğe önem veriyoruz deyip 310 delegenin 20’sini genç yazan dinozor zihniyetidir. Üzerimde emeği olan tüm dostlarımdan özür dileyerek hakkını helal etmesini isterim. 5 yıldır aktif olarak topluma hizmet edebilmek adına ve hiçbir beklenti içerisinde olmadan siyaset yapmaya çalıştığım CHP üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Siyasette şahsıma bugüne kadar verdikleri destekten dolayı başta Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör ve Serhan Aydın olmak üzere tüm partililerime ve dostlarıma teşekkür ederim. Siyasi hayatta bilmeden kırdığım üzdüğüm kim varsa hepsinden özür dilerim. Hakkınızı helal edin” ifadelerine yer verdi.

KONGRELER İPTAL EDİLMELİYDİ

Okuroğlu gazetemize yaptığı açıklamalarda da, “7 Haziran seçimi sonrası halk koalisyon kurun mesajı verdi. Ancak CHP, AKP ile kurduğu iyi ilişkiler ile yeniden seçime gitti. 1 Kasım seçimi sonrası yapılacak olan kongrenin de iptal edilmesi gerekirken edilmedi ve ilçe başkanları ile il başkanları tüm enerjilerini koltuklarını kaybetmemeye adayarak seçime değil kongreye hazırlandı. Ve başarılı olduğu lanse edilen başarısız bir sonuç elde edildi. Partimin bu hareketlerle ilçeden, genel merkeze kadar olan tüm yapılardaki tutumlarıyla büyüyeceğine ve iktidar olacağına değil daha çok küçüleceğine inanıyorum” dedi.

TİRE CHP’DE SON DURUM

Geçen hafta adaylığını ilk olarak açıklayan mevcut başkan Şenol Sardoğan olmuştu. Sardoğan’ın düzenlediği basın toplantısına Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katılmış ve Sardoğan burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’ni Tire’de daha iyi yerlere taşımak için aday olduğunu dile getirerek, “2013 Yılı’nın Temmuz Ayı’nda yönetim kurulumuzun teveccühü ile İlçe Başkanlığı görevine getirildim. Başkanlık görevini devraldığımdan bu yana 1 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2 genel seçim olmak üzere Tire’de toplam dört seçimi geride bıraktık. Bu seçimlerde yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları, komisyon üyeleri ve partimize gönül vermiş tüm arkadaşlarımla partimizi Tire’de hep ileriye taşıdık. 2019 yılına daha donanımlı hazırlanmak ve Tire’ye daha iyi hizmet edebilmek ve kongreden gelen bir ilçe başkanı olabilmek için tekrar aday olmaya karar verdim” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

PARTİ SEKRETERİ, SARDOĞAN’A RAKİP OLDU

Yerelgüç Gazetesi olarak kulislerden edinilen bilgiler ile CHP İlçe sekreteri Hakan Şenoyar’ın da aday olacağını sadece biz duyurmuştuk. Geçtiğimiz Pazartesi günü de partinin ilçe sekreteri Hakan Şenoyar, Şenol Sardoğan’ın karşısına rakip olarak çıktı. Şenoyar da bir basın açıklaması düzenledi ve Çocukluğundan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde ve partinin çeşitli kademelerinde farklı görevler aldığını ifade ederek, “Uzun yıllar vermiş olduğum mücadelenin sonucunda tabandan gelen destekle, arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla, eski ilçe başkanlarımızla, eski il genel meclisi üyelerimizle, birçok belediye meclis üyemizle görüşmeler yaptığımız sonucunda partililerimin desteğiyle İlçe Başkan Adayı olmaya karar verdim” dedi.

Şenoyar’ın basın açıklamasında Eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu, CHP Eski İzmir İl Sekreteri Yücel Özen ve çok sayıda partili hazır bulundu.

 

 

Editör: Haber Merkezi