HABER: DİLEK AYVALI
Tire ilçesi ile Selçuk ilçesinin Belevi Mahallesi arasında yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmasında asfaltlama başladı.
AK Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli, Tire Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Maltepe ve Ak Parti Tire İlçe Başkanı yardımcıları ile bugün öğle saatlerinde başlayan asfaltlama çalışmasını yerinde inceledi.

Başkan İçelli, “Söz verdiğimiz gibi”
AK Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli, “Yolda güçlü bir çalışma var. AK Parti olarak söz verdiğimiz gibi duble yolun yapımında elimizden gelen gayreti göstererek yapımını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüklenici firma Mehmet Ali Ünal İnşaat A.Ş. tarafından Kasım ayında büyük bir hızla başlayan yol çalışmasında bugün güzel bir noktaya gelindiğini görüyoruz. Bölgemiz yağmur alan bir bölge olduğu için hava şartları nedeniyle çalışmalar biraz aksadı. Öte yandan kamulaştırma çalışmaları da önemli ölçüde çalışmanın süresinin uzamasına neden oluyor. Biz bu yolda daha fazla can kaybı yaşanmasını istemiyoruz. Bu yüzden bölge halkımızın duyarlı olmasını ve kamulaştırma konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz” dedi.

Kamulaştırma sorunu var
Büyükkale Mahallesi’nden sonra kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar olduğu öğrenilirken, vatandaş ile anlaşma sağlanamadığında konunun mahkemeye intikal ettiği, kamulaştırma sonuç itibari ile gerçekleşse de 6 ay ila 1 yıl arasında ancak sonuç alındığı öğrenildi.

7 bin 500 metre asfaltlanacak
Tire-Belevi Duble yolu 53,5 milyon maliyetli ve yolun uzunluğu 20,5 kilometre. Asfaltlama çalışmasında ilk etapta 7 bin 500 metrelik alan asfaltlanarak yolun bu kısmı trafiğe açılacak ve karşı yolun toprak işleri çalışmasına başlanacak.

Tire-Belevi Duble yol çalışmasında şu an 29 tır asfalt çekiyor ve 21 çift çeker kamyon, 2 finisher, 5 ekskavatör ile 70 işçi çalışıyor.

Editör: Haber Merkezi