Tire Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) ile yaptığı anlaşmayla atık pillerin toplanması ve geri dönüşümüyle ilgili olarak bir kampanya başlattı.

İki farklı alanda gerçekleştirilen projeyle Tire’nin alışveriş merkezi, kafe, kütüphane, işlek caddeleri gibi merkez noktalarıyla birçok okula atık pil toplama kutuları yerleştirildi. İlçe merkezindeki noktalara 30 adet büyük, okullara ise 20 adet küçük olmak üzere toplam 50 adet kutuyla uygulamaya başlayan Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüm adına bir büyük adım daha attı.

Bu projeyi ilçe çapında, öncelikle yarının umudu çocuklar için bir farkındalık yaratma projesi olarak değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Temizlik İşleri Müdürü Birtan Armağan: “Kampanyamızla, yer altı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratan pillerin toplanması,  geri dönüşüme kazandırılması ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Okullarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda atık pil kutularının sayılarını ve dağılımını arttırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarını ve atık pillerini doğaya ya da çöpe değil bu istasyonlara bırakmalarını istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi