HABER:DİLEK AYVALI
Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Çallıoğlu görevlerinden istifa etti. Çallıoğlu’ndan boşalan Tire Belediyesi Meclis Üyeliğine Emrah Gacan'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyeliğine de Ak Partili Meclis Üyesi Ali Ayyıldız'ın görevlendirildiği öğrenildi.
Dün öğleden sonra görevlerinden istifa ettiği bilgisine ulaşılan Atilla Çallıoğlu’nun istifa dilekçesinde görevinden işlerinin yoğunluğunu mazeret göstererek ayrıldığı öğrenildi. Çallıoğlu’nun istifası sonrası bugün Tire İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne konuyla ilgili yeni görevlendirme yazısı gönderdi.
O yazıda şu ifadelere yer verildi;
“2972 Sayılı kanunun 28. Maddesine göre Belediye Meclis Üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde, aynı partiden yedek üye durumunda bulunan asil üyeliğe, aynı kanunun 6 ve 24. Maddelerine göre ise Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde parti ayrımı gözetmeksizin belde veya ilk kademe Belediye Meclisi Üyeliğine seçiliş sırasına göre Büyükşehir belediye Meclisi yedek üyesi olan ilk yedek üyenin boşalan asil üyenin yerine getirilmesi gerektiği görülmektedir.
Konuyla ilgili kurul başkanlığımızca yapılan araştırma neticesinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçim sonuçlarına göre, istifa eden Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Atilla Çallıoğlu’nun yerine, Adalet ve Kalkınma Partili yedek üye Ali Ayyıldız’ın Büyükşehir Belediye Meclis Asil Üyeliğine getirilmesi gerektiği hususunda bilgi edinilmesi ve gereği önemle rica olunur.”
BAŞKANLAR NE DEDİ?
Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “Ak Parti grubunun Tire Belediye Meclisi’ndeki çalışmalarının etkisi kuşkusuz biliniyor. Gündeme konu olan istifanın ardından, görevini başarıyla sürdüren Tire Belediye Meclis Üyemiz Ali Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldu. Büyükşehir Meclisi’nde de Ali Ayyıldız ile birlikte Tiremizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, istifa eden Atilla Çallıoğlu yoğun çalışan bir işadamı olduğunu kaydederek, Çallıoğlu’nun istifasının ardından yerine göreve gelen yedek üye Emrah Gacan’ın, partinin mutfağında yetiştiğini ve Atilla Çallıoğlu’nun eksikliğini hissettirmeyeceğini kaydetti. Şenoyar, yeni meclis üyesi Gacan ile başarılı işlere imza atacaklarına inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi.
İstifa sonrası göreve gelen Ak Parti Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Ayyıldız ise işleri nedeniyle şehir dışında bulunduğunu ve konuyla ilgili ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacağını kaydetti.
AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE 2 ÜYESİ VAR
Son değişikliğe göre Ali Ayyıldız Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki ikinci meclis üyesi oldu. 2014 seçiminde Ali Taykut, Ak Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesindeki tek meclis üyesiydi. 

Editör: Haber Merkezi