Terör saldırılarının ülke gündemini meşgul etmesinin ardından, Tireli 2 asker ve 1 polisin şehit düştüğü söylentisi öğrencileri sokağa döktü. Kendi aralarında organize olan Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden 200’e yakın öğrenci, önce Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı; ardından asri mezarlıktaki şehitliğe yürüyüş yaparak terörü protesto etti.
Şehit anasının gözyaşları karşısında öğrenciler de gözyaşlarını tutamadı.
 Yol boyunca, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganıyla terörü lanetleyen Tireli öğrencileri şehitlikte Tireli şehit Bülent Setreli’nin annesi karşıladı. 1993 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde terör saldırısı neticesi şehit edilen Bülent Setreli’nin annesi Zaide Setreli’nin gözyaşları, öğrencileri de ağlattı. Uzun süre öğrencilere evladı gibi sarılan Zaide Setreli, “Bu karanfiller solmasın, bu işe bir çare bulunsun, analar ağlamasın” diyerek teröre lanet etti.
Yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için yoğun hayret gösterdiler, yabancı grupların yürüyüşe katılmasını engellediler. Öğrenciler, şehitlikte belediye imamı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetini dinlediler, ardından yapılan duaya iştirak ettiler.
Öğrencilere sarılarak ağlayan Zahide Setreli de 18 yıl önce terör saldırısı sonucu yitirdiği oğlu Bülent Setreli’nin acısını yüreğinde halen daha hissettiğini haykırırken daha fazla acıya dayanamadı ve kısa süreli bir baygınlık geçirdi.
Terörün sona ermesi için dua eden öğrenciler, programın sona ermesinin ardından ilçe emniyet müdürlüğü tarafından tahsis edilen otobüslerle şehir merkezine döndüler.
Yürüyüşle ilgili fotoğraf ve videoları, http://www.yerelguc.com adresinde görebilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi