HABER: AYŞE AKYÜZ - SEMİH DURSUN


Kiraz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Umurcalı Mahallesi Tekke Bölgesinde ağaç dikme şenliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, Kiraz Anadolu İmam Hatip Lisesi İsmail Acar, Bayındır Orman işletme Müdürlüğü Kiraz Şefi Durmuş İlker Şahin, Ağaçlandırma Şube Müdürü Yavuz Karadağ, ve 100’e yakın öğrenci katıldı. Öğrenciler Tekke Bölgesindeki alanı 1000’den fazla çam fidanını toprakla buluşturdular. Öğrencilere erozyona karşı mücadeleyi aşılamak amacıyla yapılan Fidan Dikme Şenliğinde öğrenciler bilinçlendirildi.

Kiraz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Okulu Müdürü İsmail Acar “öğrencilerimize ağaçlandırma bilincini aşılamak erozyona karşı nasıl mücadele edebileceklerini anlatmak amacıyla Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Umurcalı Mahallesi Tekke Bölgesinde ağaç dikme şenliği düzenledik. Okulumuz açılalı henüz üç yıl oldu ama öğrencilerimizi toplumsal duyarlılık bilinciyle eğitim veriyoruz. Amacımız sadece ders değil onları hayata hazır hale getirmektir. Bu tür etkinliklere hayata hazırlamanın bir başka yönüdür. Bu etkinliğimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Bayındır Orman işletme Müdürlüğü Kiraz Şefi Durmuş İlker Şahin ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Yavuz Karadağ çok teşekkür ediyorum.”

Öğrenciler fidan dikiminin ardından oluşturdukları Orman’da okullarının isminin yazılı olduğu pankart açarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi