Ödemiş ilçesinde, tefecilik ve tehditle çek senet tahsilatı yaptığı ileri sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 3’ü tutuklandı.
Hafta içerisinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, tefecilik ve tehditle çek senet tahsilatı yaptığı ileri sürülen şebekeye yönelik operasyon düzenlenmişti. İstihbarat çalışmaları sonucu harekete geçen ekipler, Ödemiş'te birçok ev ve işyerine eş zamanlı baskın yaptı.
Yapılan operasyonda şebeke lideri olduğu belirtilen H.G.'nin de aralarında bulunduğu O.Ö., S.K., A.K., M.T., İ.K., İ.E., A.B., G.P., A.B., Ö.K. ve H.K. gözaltına alınmıştı. Ödemiş’te düzenlenen operasyonda yakalanarak, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen şahıslar burada ifadelerinin alınmasının ardından Ödemiş Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildiler. Gece geç saatlere kadar devam eden mahkemenin ardından ise H.G., İ.E. ve A.B. tutuklanarak Ödemiş Cezaevi’ne gönderildi. Diğer 9 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Editör: Haber Merkezi