HABER:DİLEK AYVALI
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek‘in himayesinde bu sene 18.si gerçekleştirilecek Deve Güreşi Şenliği için hazırlıklar devam ediyor
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından organize edilen 18. Tire Deve Güreşi Şenliği’nin maliyeti yaklaşık 90 bin TL. Şenlik 28 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak Tire Maltepe Mevkii'nde yapılacak.
18. Tire Deve Güreşi Şenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek “Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu yıl 18.’si gerçekleşecek olan geleneksel Deve Güreşi 28 Ocak 2018’de yapılacak. Şu ana dek 120 deve kaydedildi. Bütçe 85-90 bin lira olarak görünüyor. Şu ana kadar yaptığımız şenlikler huzur içerisinde ve bahar havasında geçti. Geçtiğimiz yıl 12 bin seyirci gelmişti bu sene 15 binin üstünde katılım bekliyoruz. Tire’de deve güreşlerinin tarihi Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında Tire’de konaklamasıyla başlar. O zamandan bu zamana güreşler ilçemizde gelenek haline gelmiştir. İlçemizde deve güreşleri festival havasında gerçekleşmektedir. Çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşımız festivalimize bu zamana kadar hep yoğun ilgi gösterdi. Kazasız, kavgasız, dostça bir ortamda şu ana kadar belediye olarak 17 tane deve güreşi festivali yaptık ve 28 Ocak’ta 18.sini gerçekleştireceğiz. Organizasyon komitesinde görev yapan arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelerek nelerin nasıl yapılması gerektiğini görüşüyoruz. Bu sene 18.si gerçekleşecek olan festivalimiz adından sıkça bahsettirecek. Ben tüm Tirelileri, çevre il ve ilçelerden tüm güreş severleri festivalimize davet ediyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi