HABER: DİLEK AYVALI
Tire’deki basın mensupları ile Tire Gölet Restoranda bir araya gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 5.’si yapılacak olan Girit Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Festival Aydın ailesinin projesiydi
Başkan Çiçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Biliyorsunuz Tire’de Girit adalar ve Rumeli göçmenleri, Osmanlının birinci dünya savaşındaki tablosu sonucunda bazıları mübadil bazıları da kendi isteği ile gelenler şeklinde oluşuyor. Tire’de Osmanlı coğrafyasından zengin bir mozaik var. Festival yapma düşüncesi öncelikle Turgutlu Köyünde İbrahim Aydın ve ailesi tarafından hazırlanan projeydi. Biz de elimizden gelen desteği verdik. Geçen sene talebin çok fazla artması, özellikle otopark, ulaşım, diğer lojistik destekler konusunda bizi çaresiz bıraktı. Güvenlik konusunda tamamen Allah’a emanettik. Ve gelenlerin yani herkesin memnun olmadığını, bir takım serzenişlerde yani niye daha büyük bir alanda yapmadınız gibi serzenişlerle karşılaştık” dedi.

Tire’de 4 bin Giritli aile var
Tire’de 4 bine yakın Giritli ailenin bulunduğunu kaydeden kendisi de Girit’in Resmo Kasabasından gelen bir aileden olan Başkan Tayfur Çiçek, “Tire’de 4 bin Giritli aile var. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Turgutlu Köyü’nü merak eden arkadaşlar köye gitsinler görsünler. Girit festivalini biz daha ileri götürmek istiyoruz. Daha büyük konserler, daha büyük davetler, tirenin değişik meydanlarında folklor ekipleri, müzik grupları yer alacak. İnşallah Afrin cephesi o güne dek netleşir ve barışla amacına ulaşır” dedi.

“Sen gelmezsen gelme”
Sosyal medyada etkinliğin Turgutlu Köyü’nde değil Tire Gölet Alanı’nda yapılması ile ilgili eleştirilere yanıt vererek, “İnternette bir takım eleştirel mahiyette gereksiz polemikler var. Bunlara hiçbir zaman cevap vermiyorum. Çeşitli dernekler yok biz gelmeyiz. E sen gelmezsen gelme. Gelirsen başımızın üstünde yerin var yani misafir olarak ağırlarız seni ama yani onlar gelmeyecek diye festival eksik kalmaz. Başka kimse altında bir şey aramasın. Kimse buradan nemalanmaya çalışmasın. Biz festival yaptık da şöyle oldu böyle oldu. Bize 3 puan geldi 5 puan geldi. Burası bir yarışma podyumu değil” dedi.

Başkan Çiçek son olarak, “Buraya gün herkesi davet ediyoruz. Sadece Tirelileri, Giritlileri değil, civar ilçeleri illeri büyüklerimizi, buraya gelsinler hep birlikte eğlensinler. Ben güzel olacağına şimdiden kalben inanıyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi