Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve bazı belediye personelleri Tarihi Kentler Birliği tarafından Denizli’de düzenlenen “Yerel Yönetimler Arkeolojik Mirasına Sahip Çıkıyor Toplantısı”na katıldı.
 
Toplantıda, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kayseri Büyükşehir Belediye Mehmet Özhaseki, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Tarihi Kentler Birliği'ne üye 200'ün üzerinde il ve ilçe belediye başkanı yer aldı.

Toplantı sonrası ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve belediye başkanları ile bilgi alışverişinde bulunan Bekir Keskin, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’ya 1958 yılında Karaman kenti ile ilgili hazırlanmış bir tez armağan etti.
 
Keskin, “Tarihimizin ve kültürümüzün korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla sadece kendi bölgemizdeki değil, diğer bölgelerle ilgili bulduğumuz bilgi ve dokümanları da birbirimizle paylaşmamız gerekiyor. Bu anlamda Karaman kenti ile ilgili 1958 yılında hazırlanmış tezi Başkan Uğurlu’ya ulaştırdım. Kent belleğine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 
Bu çalışmaların belediyeler arasındaki dayanışma örneği olduğunu belirten Başkan Uğurlu, “Ödemiş Belediyesi’nin proje ve çalışmalarını yakından takip ediyorum. Geçtiğimiz aylarda, belediyeden görevli personelimiz yeraltı çöp konteyner sistemi ve Deneme Bilim Merkezi’ndeki çalışmaları incelemek üzere Ödemiş’te gitmiştik. Ödemiş Belediyesi’nin göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi