HABER: DİLEK AYVALI
Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılamak, ailelerin kitap okumada öğrencilere örnek olmasını sağlamak gibi amaçlarla düzenlediği “Oku-Yorum / Yazı-Yorum Projesi”nde 861 öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışmasında 11/B sınıfından Boran Deniz Düzgün, 12/ D sınıfından Ülkü Sarıkaya, 12/ B sınıfından Ecem Güreşçi madalya alarak mansiyon kazandı ve liseler arasında ilk onda yer aldı.

11/ B sınıfından Neslihan Meryem Altıntaş da milli eğitim komisyonu tarafından düzenlenen sınavda 40 soru da 40 doğru yaparak ilçe birincisi oldu. 07 Haziran‘da Tire Belediye Kültür Salonunda düzenlenen törende ödüllerini alan öğrenciler böyle bir yarışmada yer almanın gururunu yaşadılar.

TAC Lisesi Müdür Yardımcısı Burcu Aydınoğlu Uvaçin, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kitap okuma yarışması bizleri ve öğrencilerimizi çok sevindirdi. En ilginç olan kitaba ilginin azaldığı, teknolojinin genç nesli esir aldığı bir çağda öğrencilerimizin bu yarışmaya kendi istekleriyle katılmaları. Kitap tutkunu öğrencilerin öğretmeni olmak mutluluk verici. Yarışmada ödül alan ve yarışmaya katılan diğer öğrencilerimi tebrik ediyorum ve onlara kitapla iç içe yaşamlar diliyorum ama en çok İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özcan Karpuz’a böyle bir projenin hayata geçmesini sağladığı için ve bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz ve yeni öğretim döneminde de bu ve benzeri projelerin devam etmesini diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi