HABER: NAZİF HARUPÇU

Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilçelerin tüm içme suyunun İZSU’ya geçmesi ile birlikte, Ödemiş’in mahallelerinde su sıkıntısı had safhaya ulaştı.

Ödemiş’e bağlı mahallelerde günlerce susuz günler yaşayan köylüler isyan etmeye başladılar.

İZSU yetkililerinin beklenen ilgiyi göstermemesinden yakınan köylüler, Havalar çok sıcak, ürünlerimiz tarlalarda susuz kalmaya başladı ve hayvanlarımıza bile su bulmakta zorlanıyoruz diye sitemde bulundular.

En çok sıkıntının pompa arızalarından kaynaklandığını dile getiren köylüler, sorunlarına kısa sürede çözüm bulunmasını istiyorlar. Ödemiş’e bağlı mahallelerde yaşanan su sıkıntısının arttığını dile getiren Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Bozkan, “Bölgemiz tarım ve hayvancılık havzası. Ödemiş’e bağlı mahallelerde pompa arızasından kaynaklanan içme ve sulama suyu pompalarında meydana gelen arızalar yüzünden köylülerimiz günlerce sıkıntı yaşamakta.  Ya pompa bulunmamakta, ya da arıza giderilmesinde sıkıntılar yaşanmakta. Üretici olan köylülerimiz de mağdur olmakta. Muhtarlarımız İZSU yetkililerine defalarca ulaşıp sorunlarını aktarmaya çalışsalar da sorunları kısa sürede çözülmemekte. Buda üreticilerimizi mağdur etmekte. Ben de Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Başkanı olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum. Ödemiş’in (köylerinde) Mahallelerinde yaşanan su sorunlarını en kısa sürede çözmek için İZSU’nun pompa ve Su depolarının arızalarını en kısa sürede çözmeye biz talibiz. Hem biz köylerimizi iyi tanıyoruz, Hem de arızaların kısa sürede çözülmesi aşamasında bu yetkiyi bize verin, köylülerimizin sorunlarını en kısa sürede çözelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi