TÜRKİYE’DE en çok intihar vakasının yaşandığı yerlerin başında gelen torbalı son günlerde art arda gelen intihar haberleriyle sarsılıyor. Önceki yıllara nazaran geçtiğimiz yıl az sayıda intiharın yaşandığı ilçede 2016 yılına girer girmez intihar vakalarında artış yaşandı. Yetkililerden alınan teknik bilgilere göre, 1 Ocak 2016 ile 14 Ocak 2016 arasında tam 17 intihar girişiminin yaşandığı ilçede 4 kişi hayatını kaybederken, 2 kişinin de tedavisi devam ediyor. Çeşitli nedenlerle hayatlarına son vermek isteyenler arasında 18 yaşından küçükler de bulunuyor. Borç, geçinememe, psikolojik sorunlar nedeniyle hayatlarına son vermek isteyen birçok kişi çeşitli hastanelerde psikolojik tedavi görüyor.

UZMANLAR SAYININ ARTMASINDAN KORKUYOR

Uzun zamanlar Torbalı’nın kâbusu olan intihar vakaları ilçede yeniden etkisini göstermeye başladı. 2009 yılında 70’e yakın insanın 9 ay içerisinde intihar ederek yaşamına son vermek istemesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Konu öylesine bir hal almıştı ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bile ilçedeki intiharlar gündeme gelmiş ve araştırma yapılması istenmişti. Sonraki yıllarda intihar vakalarında büyük azalma gözlemlenirken, intihar vakaları 2016 itibariyle yeniden patlak verdi. Son 15 günde yaşanan intihar girişimleri nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. 15 yaşındaki Umut Okay giriş ile başlayan ölümlü vakalar art artda Süleyman Korkmaz, Mustafa Taşkıran ve Yücel Kılıç ile devam etmişti. Ocak ayında 17 kişinin çeşitli yöntemlerle intihara teşebbüs ettiği öğrenilirken, uzmanlar bu sayının daha da artmasından korkuyor. Genel olarak ekonomik ve psikolojik sorunlar nedeniyle intihar eylemleri gerçekleşirken, uzmanlar sayının daha da artmasından korkuyor.

2015’TE NE OLMUŞTU?

Bir dönem intihar vakaların azaldığı Torbalı’da 2014 Eylül ayı itibariyle intihar vakalarında yeniden artış görülmeye başlandı. İlçede sadece 2015 yılının son iki ayında biri toplu olmak üzere tam 14 intihar girişimi yaşanmıştı. Son olarak 2015 yılında Torbalıspor’un efsane kaptanı Osman Erdoğan ve Kuşçuburun’da kendini trenin önüne atan Doğan Bozkurt intihar etmişti. İlçede 2015 yılında Burcu Arpat, Fatma Alagaş, Aydın Soğukçeşme, Halil Dikme, Suhat Aytemiz gibi birçok isim intihar ederek hayatına son vermişti. 

HABER: Büyük Torbalı/İbrahim DANIŞ

Editör: Haber Merkezi