Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı’nda,  sokakta yaşayan hayvanların aşı, kısırlaştırma işlemleri düzenli olarak yapıldığı gibi tedavi olması gereken hayvanlar da tedavi edilmektedir.

Geçtiğimiz hafta kalçasında bıçakla Ulus Meydanı’nda bulunan labrador melez ırkı erkek köpek, duyarlı vatandaşların belediye ekiplerine bilgi vermeleri sonucunda yakalanarak tedavi edilmek üzere Hayvan Barınağı’na götürülmüştü. Hayvan Barınağı’ndaki görevli veterinerler tarafından yapılan operasyonla bıçak, köpeğin kalçasından çıkarılmış ve bir haftadır tedavisi devam etmektedir. Hayvan Barınağı’ndaki çalışanlar tarafından “Melo“ adı verilen köpek bir taraftan iyileşirken bir taraftan da barınaktaki diğer hayvanlar gibi sahiplenilmeyi bekliyor.

Üzümlü Mahallesi yolu üzerinde bulunan Hayvan Barınağı; 5460 m² açık, 484 m² kapalı alana sahiptir. Sokak köpekleri ve kediler için özel padogların bulunduğu barınakta, serbest gezinme yerleri, 10 hayvan kapasiteli karantina bölümü, yavrulu anne bölümü ve yavrular için ayrı ayrı bölümler de bulunmaktadır. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahiplendirme de yapılıyor. Barınakta salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediliyor.

Editör: Haber Merkezi