Geçtiğimiz cumartesi günü İYİ Parti ilçe binasına gelerek, İlçe Başkanı Salih Atakan Duran'ı hedef alarak yanında bulundurduğu tabanca ile iki el ateş eden Saldırgan U.Y (32) tutuklanarak Cezaevine gönderildi.

Cumartesi günü saat 16.00 sıralarındaki olay şöyle gerçekleşmişti.; Parti binasına gelen Uğur Y. (32), "Uşaklıyım. Öğretmenim ve Ödemiş'te görev yapıyorum. Başkan ile görüşmek istiyorum" diyerek, İlçe Başkanı Atakan Duran ile görüşmek istediğini belirtti.     

O sırada parti binasında olmayan Salih Atakan Duran'ı bekleme salonunda bekleyen şahıs, Duran parti binasına geldiğinde, partiler tarafından "Bu vatandaş sizinle görüşmek istiyor" denilerek Duran’a takdim edildi. Duran şahsa, "Buyur ne arıyorsun, ne görüşecektin?" diye sorduğunda, "Vatanı arıyorum!" cevabını aldı ve bunun üzerine Duran, “Vatan benim, sensin gel görüşelim" diyerek salonda bekleyen diğer konuklarla birlikte makam odasına geçti.

Burada oturduktan hemen sonra yanındaki tabancaya davranıp, çıkaran ve tabancayı Duran'a doğrultan saldırgan U.Y.’nin hamlesini gören İYİ Parti Tire İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Alıcı, şahsın eline doğru hamle yaparak elini aşağıya doğru çekti. Ancak silah o sırada ateş aldığı mermiler yere isabet etti.

 Odadakiler saldırgan şahsın üzerine çullanarak yerde zapt etmeye çalışırken tabanca bir el daha ateş aldı. Kıskıvrak halde yakalanan şahıs, Tire Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Saldırgan Uğur Y.’nin dün gece Tire’de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ödemiş Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

www.yerelguc.com/asayis/iyi-parti-tire-ilce-baskanina-silahli-saldiri-h17764.html


Editör: Haber Merkezi