HABER:YÜKSEL BALCI
Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli hemşireler Togan Baturay, Ayşe Kurt, Berna Ektir, Derviş Vardar, Emel Kaptan, Emre Ural, Ilgın Gümüş, Müjgan Şafak, Pınar Cengiz, Rüya Kalender, Doğan Satı Duman, Saime Bayraktar Mert, Sayime Artun, Selda Baturay, Selda Taner Büyüksarı, Semra Şık, Sevilay Yeşil Güler, Volkan Gümüş, Yeliz Selayet Pekdoğan, Yusuf Emek Dahiliye Uzmanı Dr Halil Çağrıcı, Ödemişli sahne sanatçısı Celal Yaprak ve Yerel Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir’in yer aldığı ekip Sevgi Porjeleri adı altında bir ekip kurdu.

Ekip öncelikle Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem adına Başkan Vekili Serkan Ekrem’i ziyaret ederek projeler ve çalışmalarla ile bilgilendirmede bulunuldu.
Yöneticilerden tam not alan grup, bu kezde yardımsever insanları ziyaret ederek kendilerinden yardım talebine olumlu cevap aldılar. Bazıları mont ve iç çamaşırları başta olmak üzere, giyecek malzemeleri, bazıları da  kırtasiye yardımları yaptılar.
Sevgi Projeleri ekibi ilk olarak “Köy okulları ve köy çocukları bizimdir” projesi ile ihtiyaç durumuna göre tespit ettikleri okulların ve öğrencilerin eksikliklerini gidermeyi planladı. İlk durakları olan Küre İlkokulu öğrencilerini hafta sonu ziyaret ederek hem birlikte güzel bir vakit geçirdiler hemde eksik olan ihtiyaçları tamamlayarak öğrencilere ulaştırdılar. 
Sevgi Projeleri gönüllü ekibi, konvoy halinde araçlara yardım severlerden temin ettikleri malzemeleri araçlarına doldurarak 30 km uzaklıktaki Küre Köyüne hareket ettiler. Konuklar, okulda okul müdürü Fatma Halıcı, muhtar Ali Yıldırım ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Getirdikleri malzemeleri tek tek öğrencilerle beraber sınıflara taşıdılar. Bu arada, gönüllü grup öğrencilere bir de sürpriz yaptı. Ödemiş’ten getirilen Şehnaz Sezgin adındaki  bir palyaçoyu  gören öğrenciler alkışlarla palyaçoya tezahürat yaptılar. Palyaçonun  çocukların yüzlerini rengarenk boyalarla boyaması öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
Gönüllü grup, giyecek ve kırtasiye malzemeleri yanında getirdikleri büyük bir pastayı keserek öğrencilere dağıttılar. Daha sonra, getirilen hediyeler çocuklara tek tek dağıtıldı. Bu anda çocukların sevinci görülmeye değerdi. 

 Togan Baturay, “Sevgi projeleri adı altında bir gönül hareketine başladık. Bu hareketle birlikte hastanemizden grup oluşturduk kendi içimizde. Grubumuzun amacı, herkesin içinde olan insani duyguları ortaya çıkartıp toplumumuzda erişebildiğimiz her yerde bir duyarlılık projesi oluşturmak.  Bu kampanya dâhilinde bizlerin, grup olarak ilk hareketi “köy okulları ve köy çocukları bizimdir” projesini gerçekleştirmek oldu. Bu amaç doğrultusunda ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğümüz okulları analiz edip, onlara yardım elimizi uzatmayı sağlamaya çalıştık. İlk etapta da 3 köy analiz ettik. Onlarda ilk olan Küre Köyündeyiz bugün. Köyümüzün öğrencilerinin ihtiyaçlarını özellikle kıyafet, kırtasiye, diş macunu, diş fırçası malzemeleri yönünden ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Sevgi projeleri dediğim gibi gönüllülük hareketi, bu gönüllülük hareketi git gide büyüyor. Biz bunu  Ödemiş Devlet Hastanesinin personeli olarak başlattık ama umuyorum ki Ödemiş’te ve memleketimizde bu çığ gibi büyüyen bir hareket olacak çok insana ulaşabileceğiz.”
Ayşe Kurt, “Ödemiş Devlet Hastanesi Hemşirelerindenim. Sevgi projesi diye çıktığımız bu gönül yolunda, öncelikle ben bütün Ödemiş halkına sadece bir sözümüzle çocukların ihtiyacı için gerek üstlerindeki montları, gerek botları, gerek kırtasiye üzerine ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yarışa giren bütün Ödemiş halkına çok teşekkür ediyorum. Hatta çocuklarımızın sevincini  düşünüp ona palyaço olarak gelen çocukların sevinci için uğraşan arkadaşlarımıza bile öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum. Küre köyündeki bu ilk çalışmamız dahada devam edecek. Çevre civar okullarda fizibilite çalışması yaptık. Okullarımızın sosyal ihtiyaçları dışında, fiziki yapısını da inceledik. Gerek boyası gerekse çocuklarımızın maddi manevi ihtiyaçları için elimizden her ne gelebilecekse yapmak adına biz gönül bağı olarak yola çıktık. Ödemiş halkını da çok şükür arkamızda gördük bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
Dilek Acar Özdemir, “Öncelikle gazeteci olmak sadece haber yapmak anlamında değil toplumsal ve bu tarz projelerde yer alma gerekliliğini getiriyor.  Bende elimden geldiğince bu tarz projelerde yer almaya çalışıyorum. Hastanedeki arkadaşlarımız “Sevgi Projeleri” diye bir proje oluşturdular. Beni de bu gruba dâhil ettiler. Ben böyle bir gönüllülük hareketinde bulunmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bu konuda kurumsal anlamda Kaymakamlığımızın, milli eğitim  ve belediyemizin de desteklerini aldık. Çevremizde komşusu açken tok yatan bizden değildir sözüyle yardıma muhtaç olan ve ihtiyacı olan etrafımızdaki insanlara bireysel anlamda desteklerimiz oluyor. Ama bir olunca, birlik olunca bunu daha fazlasını başarıyoruz. Bu alanda biz ilk önce okullarımızda ihtiyacı olanlara destek olmayı düşündük. Kıyafet, kırtasiye malzemesi gibi ihtiyaçlar konusunda destek olalım istedik. İlk olarak Küre İlkokuluna geldik. Çocuklarımıza mont, bot, çorap, iç çamaşırı konusunda yardımda bulunduk. Grup olarak birkaç tane okula giderek yerinde gördük ve ihtiyaçlarını tespit ettik. İlerleyen süreçte çalışmalarımız devam edecek. Özellikle Kurucuova Mahallesi’nde bir anaokula ihtiyaç var. Bu konuda hem bina ve içeriği konusunda çalışma yapacağız. Aynı zamanda Orhangazi İlkokulu’nun da fiziki yapısı kötü durumda bunun içinde bir çalışmamız olacak. Projelerimiz var hepsini sıraya koyacağız. Bunu tabi ki tek başımıza değil yardımsever insanlarımızla birlikte yapacağız. Türk Milleti olarak zaten yardımsever insanlarız ve elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Ben Ödemiş halkının da bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum.”
Celal Yaprak, “Benim de bu yemekte küçük bir tuzum oldu. Fakat biz bunu tek başımıza başarmadık. Yanımızda ve arkamızda olan bizi destekleyen yardımsever dostlarımızın sayesinde başardık. Çünkü bireyler tek başlarına bir anlam ifade etmezler, arkalarındaki insanlarla bir bütündürler. Umuyorum ki bu bütünlüğümüz daha da artarak devam eder. Hep birlikte bu projenin içinde yer almaya devam edeceğiz.”
Ödemiş Devlet Hastanesi Çocuk servisinde hemşire olarak görev yapan Berna Yektir, “Sevgi Projeleri’nde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum.”
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak çalışan Emre Ural, “Bu projenin içerisinde yer aldığın için çok mutluyum. Geleceğimizin teminatı, umutlarımız olan çocuklarımız için bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bize. Bu projede görev alan ve yardım eden herkese teşekkür ediyorum.”
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde Göğüs Nöroloji Servisi’nde hemşire olarak görev yapan Müjgan Şafak, “Sevgi Projeleri’nde yer aldığım için çok mutluyum.”
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde Radyoloji teknikeri olarak çalışan Yusuf Emek, “Sevgi birleştirir, kaynaştırır, kardeşliktir. Sevgi bütün sorunların çözümüdür. En önemlisi sevgi paylaşmaktır. Bu projede yer almaktan çok mutluyum.”
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Sevilay Güler, “Bu güzel gönüllü insanlarla gönlümü birleştirip bu projede olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”
Ödemiş Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Çağrıcı, “Bir zamanlar bizde köy çocuğuyduk. Proje kapsamında okuldaki çocukları ziyaret etmek çok güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Küre İlkokulu Müdürü Fatma Halıcı, “Bugün köyümüze sevgi projesi kapsamında arkadaşlar geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız sağlık personeli olarak bizlere diş fırçaları, diş macunları, kırtasiye malzemeleri, kıyafet pastalar ve palyaço ile beraber geldiler. Bugün 15 tane öğrencimi çok mutlu ettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz.”
Küre Köyü Muhtarı Ali Yıldırım, “Ödemiş’ten proje kapsamında gelen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi