Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bayındır muhtarlarının yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi yetkilileri de katıldı.

Yaklaşık 40 bin kişiye hizmet için canla başla çalışıyoruz

Toplantının açılış konuşmasında Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli; "Alaeddin Çabuk dönemi sadece Bayındır ilçe merkezine 14 mahallede yaklaşık olarak 14bin kişiye hizmet veriyordu. Mehmet Kertiş döneminde Canlı ve Çırpı’nın dâhil olmasıyla birlikte 22 mahallede yaklaşık olarak 20bin kişiye hizmet veriyordu. Eski başkanlarımızın görev yaptığı dönemlerde köylerimize Kaymakamlığa bağlı Özel İdare Müdürlüğü hizmet veriyordu. Tüm şehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte köylerimizin ve Zeytinova’nın mahalleye dönüştü. Bir anda 59 mahalleye çıktık. Benim Başkanlığım döneminde ilçe merkezimiz, 3 beldemiz -Canlı Çırpı Zeytinova- ve 36 köyün tamamıyla birlikte 588bin m2 alanda toplam 59 mahalleye yaklaşık 40bin kişiye hizmet vermek için canla başla çalışıyoruz. Bayındır, Canlı ve Çırpı’ya hizmet verirken bir mahallede yaptığınız diğerlerinde muhakkak biliniyordu. Bir şekilde kulaktan kulağa iletiliyordu. Şimdi 59 mahalle olunca Belediyemizin hizmetleri fazla bilinmiyor maalesef. Geçtiğimiz yıllarda mesela. Kızılkeçili’nin Turgutlu ile olan bağlantısı koptuğunda hızlı bir şekilde müdahale ettik, mağduriyeti giderdik. Sarıyurt ve Kızıloba gibi mahallelerimizin yayla yollarını düzelttik, Kızılkeçili ile bağlantısını sağlayarak yolu kısalttık. Kızılcaağaç-Alankıyı’nın Balcılar ile bağlantı yolunu düzelttik. Ovada düzeltilmeyen yol kalmadı desek yeridir. Büyük çoğunluğunu bitirdik. Lütuflar’da yollar parke taş yapıldı. Daha yapılan birçok iş var. Tüm bu yapılan hizmetler diğer mahallelerde maalesef bilinmiyor.”

Ekiplerimiz gece gündüz çelıştılar

Sesli, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda da hava şartları nedeniyle yollarımız kapanmasın, ulaşım aksamasın, buzlanma olmasın, mağduriyet yaşanmasın diye ekiplerimiz gece gündüz demeden günde neredeyse 16 saat çalıştılar. Tüm bu hizmetleri yaparken bir önceki dönemde çalışan personel ve araç sayısında fazla bir değişiklik olmadan yerine getiriyoruz.”

Belediyeyi borçlu devraldık

Devlette süreklilik esastır diyen Sesli, “Borçlu bir belediye devraldık diyerek şikâyet etmiyoruz. Evet, bir borç olabilir ama bu hizmet etmek için engel değil, sonuçta devlette süreklilik esastır. Gelirimiz oranında yatırımlarımıza devam ediyor bir yandan da önceden gelen borçlarımızı kapatıyoruz. Paramızın yetmediği yerlerde yapılacak işlerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaptırmaya çalışıyoruz. Bizi zorda bırakan durumların başında Bayındır Belediyesi’nin sorumlulukları ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluklarının çok karıştırılması geliyor. Mesela; kanalizasyonumuz yapılmadı, alt yapıda sorun var diye belediyeye başvurduk, yapmadınız diyerek muhtarlarımız şikâyet ediyor. Bu konu İZSU ile ilgili bir konu. Biz sadece oraya iletip hızlı bir şekilde yapılması için takipçisi olup baskı yapıyoruz.”

Telefonlar 7/24 açık

Sesli, “Gerek benim, gerek yarımcılarımın, gerekse birim müdürlerim telefonları 7 gün 24 saat açık. Hangi konuda olursa olsun bizi arayıp ulaşabiliyorsunuz. Bu anlamda yapılacak iş ve hizmet ile ilgili aklınıza takılan ne olursa, kimin yapması gerekiyorsa arayıp konuşuyoruz, yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu toplantıların yararlı olacağına inanıyorum. Bundan sonra da devam edeceğiz. Çalışmalarımız ancak muhtarlarımız ile koordineli bir şekilde ilerlerse daha etkili ve daha kaliteli olur. Bugün burada konuşuyoruz, dinliyoruz anlamaya çalışıyoruz ve çözüm üretiyoruz. Bizlerin üzerine ne düşerse yapılması gerekenler için elimizden geldiği kadar gücümüz yettiği kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Bayındır için hep beraber olalım, hep beraber çalışalım." 

Editör: Haber Merkezi